Sök på Pensionsmyndigheten

Logga in på Dina pensionssidor
 
30 jun 2011

Pensionärer med traditionell försäkring får höjd ränta

Återbäringsräntan höjs den 1 juli från 3 procent till 4 procent för de 164 000 pensionärer som har valt Pensionsmyndighetens traditionella försäkring för sin premiepension. Avkastningen i framförallt ränteportföljen har varit god tack vare fallande långa räntor.

Översyn av återbäringsräntan sker månadsvis. Höjningen för pensionärer med traditionell försäkring från 3 procent till 4 procent gäller från den 1 juli. Den kollektiva konsolideringen för maj stärktes till 99,64% jämfört med 98,13% föregående månad.

— Avkastningen i framförallt ränteportföljen har varit god tack vare fallande långa räntor, säger Charlotta Brisell, finansanalytiker på Pensionsmyndigheten.

Den traditionella försäkringen kan väljas i samband med pensionering eller senare. Pensionsmyndigheten övertar då förvaltningen av premiepensionen och garanterar livsvarig utbetalning av ett visst månadsbelopp, och, om kapitalförvaltningen ger överskott, ett tilläggsbelopp. Knappt 20 procent av alla pensionärer, i nuläget 163 773 personer, har traditionell försäkring och får ta del av höjningen.

Läs pressmeddelandet som pdf.PDF (pdf, 119 kB)

Presskontakt

Annika Koponen

Jimmy Larsson Hagberg

Direkt
072-210 22 87

Växel
0771-771 771

jimmy.larsson.hagberg(at)
pensionsmyndigheten.se

Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem