Sök på Pensionsmyndigheten

Logga in på Dina pensionssidor
 
21 nov 2013

Nu sätts nya pensionspengar in på ditt konto

I december varje år sätts nya pensionspengar in till din premiepension. I år sker det helgen den 7-8 december. Vill du byta fonder innan pengarna sätts in ska du göra det senast den 5 december klockan 23.59.

Till din premiepension avsätts 2,5 procent av din lön och en gång om året sätts dina pengar in på ditt konto och de fonder du valt senast. Själva insättningen sker mellan 6 – 8 december och på måndagen den 9 december startar fondhandeln igen. Detta innebär att fondbyten som görs under denna period läggs på kö och genomförs när insättningen är klar, tidigast den 11 december. Så vill du vara säker på att de nya pengarna kommer in på en viss fond ska du göra ditt byte senast den 5 december.

Fondval är en möjlighet inte skyldighet

Att välja premiepensionsfonder är en möjlighet, ingen skyldighet. Om du inte har gjort något val av din premiepension är dina pengar placerade i AP7 Såfa, som förvaltas av Sjunde AP-fonden. Det är också dit dina nya pengar kommer att placeras om du inte gör något annat val innan dess.

Stopp för fondbyte med pinkod 2014

Den 20 februari nästa år stoppas av säkerhetsskäl fondbyten med enbart pinkod. För att titta på hela pensionen – allmän pension inklusive tjänstepension – räcker det med att logga in med personlig kod men för att byta premiepensionsfonder krävs inloggning med högre säkerhet i form av e-legitimation, vanligast är BankID.

Vi använder kakor

Vi använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av vår webbplats och våra tjänster. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om kakor och hur du tar bort dem