Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Tjänstepension ger balans

| nyheter

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Den 27 september firar vi för elfte året i rad Tjänstepensionens dag. I år är temat ”Tjänstepension ger balans”. Tjänstepensionen är viktig för att ge din framtida pension balans. Till vår hjälp har vi tagit Lady Silver och hennes balansövningar, och vår egen tjänstepensionslåt med Sannex såklart!

Att ha tjänstepension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänstepension!

Lady Silver uppskattar sin tjänstepension

I år har tjänstepensionsbolagen och Pensionsmyndigheten, som deltar i Tjänstepensionens dag, tagit hjälp av Lady Silver som är pensionerad barnmorska och som gillar att röra på sig. Hon har under veckan utmanat den som vill med tre olika balansövningar fram till Tjänstepensionens dag den 27 september.

-  Under hela mitt yrkesverksamma liv har tjänstepensionen varit en viktig del att tjäna in för att få livet och ekonomin mer i balans när jag väl gick i pension. Tjänstepensionen har gett mig trygghet och idag gör jag det jag gillar allra mest - träna och röra på mig. Därför har jag, tillsammans med Tjänstepensions Dag, tagit fram utmaningen ”Tjänstepension Ger Balans”, där jag utmanar er i tre olika balansövningar fram till Tjänstepensionens dag den 27 september. Gör övningarna du med och se till att ha koll på din tjänstepension, säger Lady Silver.   

Här startar Lady Silver upp Tjänstepensionens dag

Har du koll på din tjänstepension eller vill du kolla om du har någon?

Om du har tjänstepension får du ett årsbesked varje år från ditt tjänstepensionsbolag. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du fråga din arbetsgivare. Glöm heller inte att fråga om du får tjänstepension när du får ett nytt jobb. För att se över din tjänstepension och andra pensioner kan du logga in. 

Logga in på Mina sidor

Utmana dig själv och andra med balansövningarna!

Balansövning 1

Balansövning 2

Balansövning 3

Om Tjänstepensionens dag 

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför har pensionsbranschen gått samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Deltagande bolag och myndigheter år 2021:

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia och SPV.