Blogg: En dag utan orange kuvert | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Porträtt
Signatur
Kristina Kamp

Gästblogg

Kristina Kamp

pensionsekonom

En dag utan orange kuvert

| gästblogg

Ibland när man läser och hör något om pensioner kan man tro att det bara handlar om ett orange kuvert.  Det orange kuvertet kan till och med skrivas i bestämd form, så inarbetat är det som symbol för de pengar vi har att vänta när vi går i pension. Synd bara att det inte håller hela vägen.

För en ung jurist, ingenjör eller någon annan med hyfsat hög lön redan i unga år kommer innehållet i det orange kuvertet troligen innehålla mindre än hälften av den förväntade pensionen. Även med lägre inkomster genom livet kan dagens unga räkna med att ungefär var tredje krona kommer från helt annat håll.

Tjänstepensionen handlar det om. Avtalspension kan man också säga, för att inte förledas att tro att det är någon särskild förmån som bara gäller tjänstemän. Den här veckan, den 27 september, är det dags för Tjänstepensionen dag. En dag att uppmärksamma den del av pensionen som det orange kuvertet inte handlar om.

Visst, det finns rätt många dagar av den där typen nu. Men till skillnad från kanelbullens, klamydians eller någon av alla andra dagar det finns att välja på, kan Tjänstepensionens dag faktiskt göra just — skillnad. Inte minst för dem som kanske upptäcker att tjänstepension är något de inte har.

Här pratar vi nämligen inte längre om något som staten och politikerna bestämmer över, något som är lagstadgat och tänkt för alla. Här handlar det istället om en förmån som arbetsmarknadens parter kommer överens om. Det brukar sägas att nio av tio av alla löntagare har tjänstepension. En av tio har det alltså inte. Då är dessutom alla arbetslösa, egenföretagare och andra som av olika anledning inte har en arbetsgivare, oräknade.

Det säger sig själv att den som går minste om kanske hälften av sin pension för att den inte har tjänstepension har en del att tjäna på att kolla läget. Funderar du på vad som gäller för dig så kollar du genom att göra en pensionsprognos.

Samtidigt kan vi andra, som redan kollat att vi har våra tjänstepensioner, fundera lite på för- och nackdelar med att ha pensionen från olika håll.

Nackdelarna pratas det redan rätt mycket om. Tjänstepension tjänas bara in när du har ett jobb. Det blir mer att hålla rätt på. Det finns inga enhetliga regler. Det blir svårare att hålla koll, i synnerhet för den som byter mellan arbetsgivare där avtalen kan se olika ut.

Fördelarna kommer här:

  • Riskspridningen ökar. Vi som pensionärer och pensionssparare blir inte beroende av en enda part eller ett enda system. Nästa år slår till exempel bromsen till i den allmänna pensionen, men tjänstepensionerna påverkas inte alls.
  • Större anpassning till olikheter. I tjänstepensionerna finns redan specialavtal för yrkesgrupper som till exempel har svårt att jobba långt upp i åren.
  • De med riktigt höga löner kan också få en bra pension. I den allmänna pensionen finns en högsta nivå, ett tak, för hur mycket pengar som ska avsättas till en framtida pension. Istället är det arbetsgivaren som får skjuta till med extra pengar till den som har hög lön.
  • Det går att teckna ett betydligt mer omfattande efterlevandeskydd till anhöriga än i den allmänna pensionen.
  • Det går att ta ut sina pensionspengar både livsvarigt och på kortare tid.