Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Jag var på Gekås i Ullared

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Att åka till Gekås i Ullared är ett äventyr, jag har aldrig varit där förut. Massor av människor i alla åldrar, rasslande shoppingvagnar, fokuserade blickar på väg mot ingången, vinkruta för att vinka till dem där hemma genom en webbkamera, fika, shoppinglistor och camping. Vad gjorde jag och Pensionsmyndigheten mitt i allt detta?

Vi hoppas kunna möta dig som i vanliga fall inte skulle kontakta oss. Du kanske är mitt i livet, kanske har du barn? Du funderar antagligen inte alls över din pension. Du kanske faktiskt redan är pensionär och vill veta om du har rätt till bostadstillägg?

Jag mötte olika personer, med olika bakgrund och i olika åldrar. Alla fick först något frågande i blicken, försöker vi sälja något? Några ville veta mer, faktiskt till och med så pass mycket att vi hjälpte till med att göra en pensionsprognos. Hur mycket får jag i pension? En av de vanligaste frågorna. (Du vet väl om att du kan ringa oss och få hjälp över telefon med att se din totala pension? Våra kundservicehandläggare kan se exakt det du ser när du loggar in på vår webb så att du kan ställa alla dina frågor och få personlig hjälp.)

En ung kille undrade varför jag ville prata med honom, för han var ju inte pensionär på långa vägar. Jag frågade om han jobbade, och jo, han hade ju precis fått sitt första jobb. Vet du om din arbetsgivare betalar in någon tjänstepension till dig? Det är de där små sakerna som kan göra så mycket. Bara att vara medveten om att du behöver ställa den frågan vid en anställningsintervju är jätteviktigt. ”Finns det tjänstepension här?”

Unga föräldrar träffade jag flera stycken. Jag frågade dem om de delade på föräldraledigheten? Har ni möjlighet att jobba heltid? Att förstå kopplingen mellan hela livets inkomster och pension kan räcka långt.

Jag tänker inte bli långrandig och berätta allt jag vet om pensioner, men om du är i Ullared under helgen, passa på att ta chansen att prata pension med oss. Det kan löna sig, oavsett hur gammal eller ung du är.