Blogg: Jag vill inte ha mitt orange kuvert | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Porträtt
Signatur

Jag vill inte ha mitt orange kuvert

| blogg

Det är många som inte vill ha orange kuvert hem i brevlådan. Det kan finnas olika anledningar till det, och det går faktiskt att avbeställa orange kuvert i pappersformat.

Olika anledningar till att avbeställa pappersutskicket av orange kuvert:

Den miljömedvetna kanske tänker att det går åt för mycket skog till alla orange kuvert som skickas ut, sammanlagt skickar vi ungefär 6,8 miljoner orange kuvert. 

Den som vill ha informationen före alla andra i sitt område kan också med fördel avbeställa kuvertet. När man avbeställer pappersutskicket av kuvertet så får man nämligen ett mail med sitt orange kuvert någon eller några dagar före alla andra.

Den som är mer van att läsa e-post än post som kommer i brevlådan vill antagligen inte ha orange kuvert i någon annan form än via e-post.  

Den resande tycker ofta att det är bra att få kuvertet via e-post eftersom den reser mycket och inte alltid är hemma för att läsa post som dimper ner i brevlådan. Det finns också de som flyttar utomlands och tycker att det är mer bekvämt att få kuvertet via e-post.

Anledningarna kan alltså vara många. Idag är det cirka 35 000 pensionssparare som har avbeställt pappersutskicket, men det går inte att komma undan helt. Vi på Pensionsmyndigheten måste enligt lag skicka ut information om den allmänna pensionen, antingen via post eller e-post.

Hur gör jag?

Det är väldigt enkelt, allt du behöver göra är att logga in här på vår webb. I årets orange kuvert fick du med en personlig kod, den står längst ner till höger på första sidan. Det går såklart också att logga in med e-legitimation och bank-ID.

Så avbeställer du orange kuvert

När du har loggat in ser du rutan nedan. På sidan du kommer till fyller du i den e-postadress du vill ha ditt orange kuvert till och kryssar i att du vill läsa det på webben i fortsättningen.

Lätt som en plätt alltså.

Visste du att:


Inklusive porto, papper och kuvert kostar ett orange kuvert ungefär
3,80 kronor per styck.

Om en person avbeställer pappersutskicket sparar vi ungefär 2,60 kronor styck om personen är bosatt i Sverige och 9 kronor styck om personen är bosatt utomlands.