Blogg: Många orange kuvert blir det... | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Porträtt
Signatur

Många orange kuvert blir det...

| blogg

Här på Pensionsmyndigheten är det hög aktivitet just nu, flera miljoner orange kuvert ska skickas ut inom kort och det kräver en hel del planering.  

Det är inte bara kuverten som ska skickas, vår kundservice planerar extra öppettider, alla våra servicekontor runt om i landet står redo att prata pension med alla som vill. Våra kommunikatörer har haft fullt upp med vår webb för att den ska vara enkel att navigera i, man kan faktiskt säga att alla på Pensionsmyndigheten gör och har gjort sitt yttersta för att kuverten och informationen i dem ska komma ut och förhoppningsvis leda till att fler blir intresserade.

Gör en prognos

Jag vet att pensioner inte är det första människor tänker på i sin vardag, men jag hoppas ändå att många fler än tidigare går in och gör en prognos över hela sin pension på webben. Det är enligt våra undersökningar fortfarande många som tror att det är den totala pensionen man ser i orange kuvertet, men det stämmer inte.

Personlig kod

För att se hela din pension, alltså även tjänstepension och eventuellt privat pensionssparande krävs att du loggar in på webben och gör en prognos. Den stora nyheten i årets kuvert är att du nu får med en personlig kod som gör det lättare att logga in. Passa på att göra det direkt när kuvertet dyker ner i brevlådan, det är lätt att man tänker ”det där gör jag senare” och sedan blir det inte av. Tycker du att det är lite svårt kan du i år få särskild hjälp av vår kundservice per telefon eller hos våra servicekontor.

Välkommen att höra av dig, vi hjälper dig.