Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Planerat och spontant pensionsprat i Almedalen

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Nu har Pensionsmyndigheten varit i Almedalen i tre dagar. Vi har haft seminarier precis som många andra, men framför allt har vi hjälpt människor att se hela sin pension genom att göra en prognos på minpension.se.

Under de här dagarna har jag också träffat människor som spontant ville prata pensioner. Som när jag satt på en bänk för att få i mig en snabb lunch. Bredvid mig satt en kvinna och vi började prata om allt möjligt. Hon jobbade som sjuksköterska och var i Visby för jobbets skull.
När jag sa att jag jobbade med pensioner sken hon upp och började genast ställa många frågor. Det blev ett väldigt intressant samtal och jag kände att jag faktiskt gjorde nytta där på bänken.

Pensionsdate?

Min kollega berättade om ett annat kul möte. Det var ett par som hade kommit förbi och spontant berättat att de hade bestämt sig för att inte sticka huvudet i sanden mer. De bokade helt enkelt in en pensions-date och köpte hem chips och läsk, tog fram alla kuvert och loggade in på minpension.se, tillsammans.

Jag tycker att det är föredömligt. Ta pensionsfrågan i egna händer och börja med att göra en pensionsprognos! Är du en upplyst pensionssparare så kan du bättre stå emot försäljare och oseriösa aktörer, och faktiskt fatta egna kloka beslut om pensionen.

Logga in och gör en prognos på minPension.se