Har du fått ett nytt beslut om bostadstillägg? | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Har du fått ett nytt beslut om bostadstillägg?

| nyheter

Om du som har bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd nyligen har fått ett nytt beslut kan detta bero på att Pensionsmyndigheten har fått nya uppgifter om din kapitalinkomst från Skatteverket. 

Från och med i år gäller nya regler om kapitalinkomst* vid beräkning av bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Reglerna innebär att du inte längre själv behöver anmäla några förändringar av kapitalinkomst.

Vilka berörs?

För dig som har bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd betyder det här att du kan ha fått ett nytt beslut från Pensionsmyndigheten. Det beror på att vi har räknat om bostadstillägget eller äldreförsörjningsstödet i de fall din kapitalinkomst har ändrats, enligt de uppgifter vi har fått från Skatteverket.

I beslutsbrevet ser du vilka uppgifter som beslutet grundas på. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

Om du inte har fått något beslut kan det bero på att din kapitalinkomst är oförändrad eller att du inte har någon kapitalinkomst. Du kan också komma att få ett beslut senare i år, om uppgifterna om din kapitalinkomst från Skatteverket inte är klara ännu.

* Kapitalinkomster är till exempel räntor från sparkonton eller utdelning från aktieinnehav. Det kan också vara kapitalvinster som uppstår vid försäljning av värdepapper och privatbostäder.