Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Vi firar Tjänstepensionens dag!

| nyheter

Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för nionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september. I år har vi fått extra hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen.

Bandet Sannex står framför ett hus.

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så vet inte alla om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är få som frågar sin arbetsgivare om de får tjänstepension, och få arbetsgivare informerar sina anställda om tjänstepensionen och att det är en bra löneförmån.

Därför har vi gått samman i pensionsbranschen och uppmärksammar Tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet.

Sannex hjälper oss att lyfta tjänstepensionen

I år testar vi ett nytt grepp – Musik! Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit en låt om tjänstepension. Warner music har producerat och det är bandet Sannex som sjunger låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”.

- För mig som arbetsgivare är tjänstepensionen ett sätt att visa att jag bryr mig om dem som personer. Min ambition är att vi ska hänga ihop som band tills vi går i pension och att vi får en pension som gör våra liv som pensionärer lite lättare. Därför betalar jag mer än gärna till våra tjänstepensioner, säger Andreas Olsson, sångare i Sannex.

Lyssna på den svängiga låten och se musikvideon ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”

Se hela din pension

Vill du också ta reda på om du har tjänstepension? Fråga din arbetsgivare eller logga in direkt på minpension.se för att se över din pension. Där får du en samlad bild över både din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt privat sparande. Kika också gärna in på tjanstepensionensdag.se så får du enkla tips om tjänstepensionen.

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för nionde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen. I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen: AFA försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Fora, Folksam, Folksam LO Pension, Handelsbanken, KPA pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, minPension, Nordea Liv&pension, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV.