Pensionsmyndigheten är dubbelt nominerad till SPV:s pris Guldkanten | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Pensionsmyndigheten är dubbelt nominerad till SPV:s pris Guldkanten

| nyheter

Pensionsmyndighetens senaste informationskampanj i samband med utskick av orange kuvert  har nominerats till SPV:s pensionspris Guldkanten. Vi är även nominerade med webbplatsen efterlevandeguiden.se som är ett stöd för de som förlorat en nära anhörig.

Pensionsmyndigheten har varje år en informationskampanj som syftar till att uppmärksamma hela pensionen och att logga in för att se sin egen pensionsprognos. Kampanjen syftar också till att informera om  hur olika situationer i livet kan påverka pensionen och vad man kan göra.

Årets kampanj

I årets kampanj  använde vi den fiktiva punkgruppen ”Riskgruppen” och deras hit ”Ursäkta att vi stör” – en störig punklåt om att man ska logga in och kolla sin pension på pensionsmyndigheten.se. I en mockumentär, en fiktiv dokumentärfilm,  får vi följa medlemmarna i deras olika livssituationer och vad de kan tänka på när det gäller sin framtida pension. 

Se mockumentären med Riskgruppen

Statens tjänstepensionsverk (SPV) skriver i sin nominering: ”Punkband från 90-talet får symbolisera de som riskerar att få låg pension. Fyndigt och fräscht med lagom mycket allvar för att budskapet ska fastna hos oss. Vi loggar in och rockar på!”.

Efterlevandeguiden.se

Även webbplatsen efterlevandeguiden.se som vi tagit fram tillsammans med Försäkringskassan och Skatteverket är nominerad. Här får den som nyligen förlorat en nära anhörig information och checklistor om vad den behöver göra .

Efterlevandeguiden.se

SPV skriver i sin nominering:

”Ett genombrott för samarbete över myndighetsgränser i medborgarens intresse. Här skapas trygghet och konkret nytta genom handfasta och konkreta råd för alla som funderar på vad som händer när någon går bort. Tydligt och mycket välkommet!”.

Tre finalister i tävlingen Guldkanten 

Pensionspriset Guldkanten utses under Pensionsdagen den 4 oktober.

Bild på det fiktiva musikbandet Riskgruppen.