Välkommen till vår nya webbplats | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Välkommen till vår nya webbplats

| nyheter

Vi är glada och stolta över vår nya mobilanpassade webbplats och hoppas nu att ni vill göra den till er! Vårt mål är att du enkelt ska få svar på dina frågor och utföra dina ärenden.  

Om du har besökt oss tidigare så kommer du kanske tycka att förändringen är ganska stor och att det är lite svårt att hitta i början. Men vi hoppas att den nya navigeringen ska ge dig en bättre överblick och göra det lättare att hitta det du söker. Och vill du surfa med din mobil eller läsplatta går det också bra. Vi har ännu inte gjort våra inloggade sidor mobilanpassade, utan där ser det ut som förut, men håll ut det kommer det med!

Vi har valt att tydliggöra tre olika ingångar på webben:

  • Förstår din pension – för dig som håller på och tjänar in till din pension och som vill veta mer om hur pensionen fungerar och vad som ingår.
  • Gå i pension – för dig som planerar din pension och vill ansöka om pension.
  • För pensionärer –  här kan du som är pensionär se utbetalningsdatum, ändra skatteavdrag och tar reda på vilken ekonomisk hjälp som finns att få.

Övriga ingångar, såsom Om Pensionsmyndigheten, Statistik och rapporter samt Nyheter och press hittar du i menyn överst i högra hörnet. Men även i sidfoten kan du hitta samma ingångar.  

Sökrutan har vi gjort mycket större och mer framträdande eftersom våra användartester och undersökningar visar att många använder sökfunktionen när de letar efter något.

Samlad information

För att göra det enklare för dig har vi försökt att samla information om olika pensionsförmåner och tjänster på ett ställe istället för att sprida ut informationen över webbplatsen.  Vi har även en sammanfattning i slutet på många sidor för dig som snabbt vill veta det viktigaste innehållet på sidan. 

Tyck till!

Vi vill veta vad du tycker om webbplatsen, både nu och framöver. Därför har vi ett formulär där du anonymt kan tycka till om både stort och smått. Allt för att webbplatsen ska vara informativ, tydlig, enkel och en möjlighet att utföra de ärenden du har till oss på Pensionsmyndigheten.

Så tack för att du besöker oss. Surfa gärna runt och tyck till!