Mobilappen Byt fonder även för Android | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Mobilappen Byt fonder även för Android

| press

Fondbytesappen för premiepensionen som laddats ned över 100 000 gånger uppdateras nu för iPhone och blir även tillgänglig för Android- och Windowsmobiler. Med ”Byt fonder” kan man snabbt och enkelt söka efter och byta fonder direkt i mobila enheter.

– Vår mobilapp ger möjlighet att med mobilt BankID söka, se över och byta sina fonder i premiepensionen. Man kan följa sitt sparande, se sina fondavgifter och följa sina fonders utveckling. Vill man bara se sitt pensionssparande räcker det att logga in med en personlig kod, säger Sofia Wagner, chef för kommunikationsenheten på Pensionsmyndigheten.

– Det som är nytt är att appen har ett uppdaterat utseende, hanteringen kring inloggning har förbättrats – bland annat är det möjligt att logga in via mobilt bankID från annan enhet – och den är bättre anpassad för olika skärmstorlekar.

Sedan fondbytesappen släpptes 2012 för Apple iOS (iPhone och iPad) har den laddats ned över 100 000 gånger, varav 20 000 nedladdningar hittills i år.

För att se hur mycket man totalt kommer få i pension går det att ta hjälp av appen Pensionsprognosen, som finns tillgänglig för Apple iOS och Android.

 – Vi håller successivt på att anpassa hela pensionsmyndigheten.se för mobila enheter med så kallad responsiv design, de oinloggade sidorna beräknas vara klara under 2016, säger Sofia Wagner.

Här laddar man ner appen Byt fonder

Apple iOS

Google Android

Windows avvecklades mars 2018

Det här kan pensionsspararen göra i appen:

  • Följa sina fonders utveckling
  • Byta fonder
  • Söka fonder
  • Se fondavgiften för sitt sparande
  • Se information om alla premiepensionsfonder

Våra appar

Korta pensionsfakta