Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Pensionsmyndigheten om domen i Allramålet

| press

Pensionsmyndighetens chefsjurist beskriver Allradomen som ett första steg i arbetet med att få tillbaka pensionsspararnas pengar.

Idag kom domen i brottmålet mot Allra-företrädare. Förhandlingarna har pågått under hösten i Stockholms tingsrätt. Målet rör händelser på Pensionsmyndighetens fondtorg under 2012. Pensionsmyndigheten har krävt Allra-företrädarna på cirka 170 miljoner kronor för pensionsspararnas och pensionärernas räkning.

– Vi kan konstatera att domstolen inte har gått på vår linje. Vår uppfattning har varit att bevisningen är god i förhållande till vår inställning. Nu ska vi läsa och analysera domen. Pensionsmyndighetens fokus är att de cirka 100 000 pensionssparare och pensionärer som drabbats ska få tillbaka pengarna de har gått miste om. Vi ska därför överväga vad som blir nästa steg i vårt arbete med att få tillbaka de pengarna. Det kan innebära att vi behöver överklaga dagens dom till hovrätten, säger Lena Aronsson, chefsjurist på Pensionsmyndigheten.

Pensionsmyndigheten för talan för pensionsspararnas räkning och den enskilde pensionsspararen behöver inte göra någonting.

Pensionsmyndighetens arbete med särskilda händelser på fondtorget

För att ta del av domen hänvisas till Stockholms tingsrätt mål nr: B 12440-17

För vidare information

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00