Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Framgång för pensionsspararna i dom i Optimusfallet

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Tingsrättens fällande dom är en framgång för Pensionsmyndighetens strävan att få tillbaka pengar som pensionssparare i Optimus har gått miste om. Till viss del omfattar domen samma företrädare som för Falcon Funds.

Tingsrätten dömer fyra företrädare för Optimus till fängelse och skriver i domen att skadan mot pensionsspararna uppgår till 308 miljoner kronor. Värdepappersaffärerna har drabbat cirka 20 000 pensionssparare.

– Vi är nöjda med utgången och att tingsrätten har markerat det allvarliga i att brotten har skett mot vårt samhällsviktiga allmänna pensionssystem. Tingsrättens markering är en upprättelse för de pensionssparare och pensionärer som har lurats, säger Pensionsmyndighetens chefsjurist Lena Aronsson.

– Domen är ett gott stöd i vårt fortsatta arbete med att återfå pengar till drabbade pensionärer och pensionssparare, säger Lena Aronsson.

Pensionsmyndigheten har inte biträtt åklagaren i målet som rör Optimus men har vidtagit andra åtgärder för att exempelvis säkra tillgångar som bedöms tillhöra de drabbade pensionsspararna.

– Domstol i England meddelade i förra veckan, på vår begäran, beslut om frysning av tillgångar knutna till tre företrädare för Falcon Funds och Optimus, säger Lena Aronsson.

Pensionsmyndighetens arbete med särskilda händelser på fondtorget

För att ta del av domen hänvisas till Stockholms tingsrätt mål nr B 9735-17.

Vidare information till journalister

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00