Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Inbjudan till pressträff: ny rapport om äldre med låga inkomster

| press

Pensionsmyndigheten har tagit fram en ny rapport om äldre med låga inkomster. Syftet med rapporten är att beskriva gruppen äldre med låga inkomster samt att förklara de inkomstmått som ofta används för att beskriva äldres ekonomi. 

Hur definierar vi andelen äldre med låga inkomster? Vilka grupper löper störst risk för relativ låg ekonomisk standard? Vad kan man göra för att minska andelen pensionärer med relativ låg ekonomisk standard? Hur skiljer det sig åt inom landet och hur ser det ut i jämförelse med andra länder? 

Vid en pressträff måndagen den 4 juni presenterar Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren rapporten Äldre med låga inkomster. Representanter för media hälsas välkomna till pressträffen i Pensionsmyndighetens lokaler på Hornsgatan i Stockholm. För journalister som inte har möjlighet att åka till Hornstull i Stockholm erbjuder vi möjlighet att följa pressträffen direkt via en webbsändning. Är du journalist och vill följa webbsändningen kontakta myndighetens presstjänst för att få instruktioner samt länk till sändningen. 

Tid

Måndagen den 4 juni kl. 9.00

Plats

Pensionsmyndigheten, Hornsgatan 168, Stockholm  

Föranmälan och ackreditering

Till Pensionsmyndighetens presstjänst daniel.kinnerup@pensionsmyndigheten.se eller 0722-10 29 39

För vidare information

Daniel Kinnerup, pressekreterare, 072-210 29 39

Pensionsmyndighetens pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00