Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Konkret vägledning om pension i Almedalen

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Att jobba, betala skatt och ha tjänstepension leder till högre pension och småbarnsföräldrar, företagare och anställda utan tjänstepension kan behöva kompensera med eget sparande till pensionen – det är budskapet Pensionsmyndigheten levererar i Almedalen på seminarier, snabbföreläsningar och personliga vägledningar.

– Vi åker till Almedalen för att erbjuda pensionsprognoser och korta informationstillfällen till besökarna, som består av journalister, opinionsbildare, politiker och samhällsintresserade – det vill säga personer som kan tänkas dela med sig av prognosidén till andra. Vi kan också nå frilansjournalister och PR-konsulter som saknar tjänstepension, säger Sten Eriksson, kommunikationschef.

– Det de flesta behöver veta om pensioner kan förklaras på tio sekunder, och det är också ungefär den tiden folk i allmänhet är beredda att avsätta för den här typen av frågor. Vi jobbar framför allt med att berätta om vilka beteenden som leder till högre respektive lägre pension, samt att ge människor information i de situationer där de behöver den, säger Sten Eriksson.

Pensionsmyndigheten har två egna seminarier, tre snabbföreläsningar, personlig vägledning under tre dagar samt deltar i ett antal andra programpunkter. Flera av kundvägledarna som är på plats kommer från Pensionsmyndighetens kontor i Visby. Båda seminarierna och en föreläsning direktsänds

www.tvalmedalen.se 

www.youtube.com/Pensionsmyndighetens.

  • Personlig vägledning och prognos för pensionen tisdag 30/6, onsdag 1/7 och torsdag 2/7 kl 09:00–16:00 och där vi visar att det viktigaste du kan göra för din pension är att jobba, betala skatt och ha tjänstepension. Plats: Nowas lokal, Kronstallgränd 4.
  • Snabbföreläsningar om pensionen tisdag 30/6, onsdag 1/7 och torsdag 2/7 kl 10:30–11:00 där våra informatörer berättar om olika livssituationer och vilka som riskerar att ge lägre pension. Plats Kilgränd 1.
  • Onsdagen den 1 juli kl 13:30– 14:30 med SCB seminarium och debatt om pensionsåldern, i panelen bland andra statssekreterare Therese Svanström Andersson (S), Moderaternas ekonomiskpolitisk talesperson Ulf Kristersson, Carina Lindfelt från Svenskt Näringsliv och Renée Andersson från LO. Plats: Nowas trädgård, Kronstallgränd 4.
  • Onsdagen den 1 juli 15:15–16:00 med Försäkringskassan seminarium om föräldraförsäkring och pension med familjeekonomen Niklas Löfgren och pensionsexperten Monica Petersson. Plats: Nowas trädgård, Kronstallgränd 4.