Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Pensionsmyndighetens jakt på kuvert startar i Kalix

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

I nästa vecka drar den igång; Pensionsmyndighetens årliga informationsturné ”Kuvertjakten”. Årets upplaga slår redan nu rekord: i antal städer som får besök. Liksom tidigare är det i norr allting inleds men nytt för i år är att årets turné får en officiell invigning vid en ceremoni i Kalix tisdagen den 20 februari.

Det är fjärde året som Pensionsmyndighetens medarbetare åker landet runt för att hjälpa till med pensionsprognoser och svara på frågor. Totalt är det fyra team som besöker 44 städer under drygt fem veckor. Närmare 120 av Pensionsmyndighetens medarbetare deltar på något sätt under turnén.  

–Vi vet av erfarenhet att det är många som funderar lite extra över sin pension i samband med att orange kuvert skickas ut i februari-mars och att Kuvertjakten därför är en uppskattad företeelse på de orter vi besöker, säger Pär Ahrling, enhetschef på Pensionsmyndigheten. 

Allting startar i Kalix

Informationsturnén startar av tradition i norra Sverige, då det är där kuverten skickas ut först. Speciellt för i år är att hela turnén inleds med en ceremoni i Kalix tisdagen den 20 februari, där både kommunstyrelsens ordförande i Kalix Tommy Nilsson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer att medverka. 

– Vi ser fram emot en intensiv period, med mängder av pensionsprognoser och samtal om pension. Vårt mål är att göra prognoser och ha djupa samtal med över 10 000 personer, avslutar Pär Ahrling.  

Läs mer om årets kuvertjakt

För vidare information

Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare, 072-210 22 87
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00

För vidare information

Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare, 072-210 22 87
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00