Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Messiah Hallberg tipsar om Tinder och tjänstepension

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

För att uppmärksamma vikten av att ha tjänstepension lanserar aktörerna bakom Tjänstepensionens dag en kampanj. I fyra humoristiska filmer sätter komikern Messiah Hallberg fokus på tjänstepension. Genomgående tema är att det finns att lära över generationsgränserna.

– Tjänstepensionen är en viktig del av den framtida pensionen. Många tycker att det är tråkigt och ångestfyllt och drar sig för att se över sin situation. Genom den här kampanjen vill vi lyfta tjänstepension på ett roligt och lättsamt vis, och på så sätt uppmana fler att få koll på sin tjänstepension, säger Emelie Gustafsson, pressansvarig på Fora, en av aktörerna bakom Tjänstepensionens dag.

I fyra korta filmer pratar Messiah Hallberg tjänstepension med sin dotter och sin mamma. Är det lämpligt att prata ekonomi på första dejten? Är det okej att skryta om en fet tjänstepension i sin Tinderprofil? Och kan man med hjälp av veckopengen få sitt barn att förstå hur viktigt det är med tjänstepension? Byrån bakom kampanjen är Socialminds. Det är andra året i rad som de jobbar med Tjänstepensionens dag.

– Det är viktigt för mig att göra bra film som står för sig själv och extra kul när det är något som berör många. Sketcherna var ganska svåra att skriva. Det finns ju helt klart enklare ämnen. När vi satte in tjänstepension i en vardaglig kontext och fick med barnens syn blev det lättare, säger Messiah Hallberg.

Kampanjen startar den 6 september och pågår fram till Tjänstepensionens dag den 27 september. Syftet med dagen är att uppmärksamma vikten av att ha en tjänstepension och inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänstepension.

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september, i år för sjunde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida inkomsten som pensionär. Collectum är initiativtagare till att införa en egen dag i kalendern för tjänstepensionen. Organisationerna som står bakom dagen i år är AMF, Alecta, Collectum, Fora, KPA Pension, Länsförsäkringar, OFR, Pensionsmyndigheten, PTK, Skandia, SPV, Swedbank, Svenskt Näringsliv, Unionen, Min Pension, Nordea och PRI.

Läs mer och se filmerna på tjänstepensionensdag.se

 

För mer information

Malinda Flodman, pressekreterare på Pensionsmyndigheten
Tel: 072-210 21 60
E-post: malinda.flodman@pensionsmyndigheten.se

Fakta om tjänstepension

Cirka nio av tio förvärvsarbetande svenskar har tjänstepension, men det skiljer sig åt mellan olika branscher. Pengarna till tjänstepensionen betalas in av arbetsgivaren. Den som inte har tjänstepension får endast den allmänna pensionen som pensionär. Ofta innebär den allmänna pensionen mindre än hälften av den tidigare lönen i månadsutbetalning. På tjänstepensionensdag.se finns mer information om tjänstepension.