Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Ny kampanj ska ge ökad kunskap hos egenföretagare

| press

Är du en av alla egenföretagare som kommer först och går sist, som jobbar minst åtta dagar i veckan – men som trots allt slit inte tar ut lön? Då är du tyvärr också i riskzonen att få mindre pension. 

Personer med egna företag är, sett ur ett pensionsperspektiv, i riskzonen att få mindre pension. Detta då den egna företagaren själv måste ta ansvar för sin framtida pension. Idag lanserar Pensionsmyndigheten en kampanj riktad till företagare. Kampanjen pågår i en månad.   

– Även om vi riktar oss till alla som driver egna företag, så separerar vi informationen till de med enskild näringsverksamhet och aktiebolag eftersom regler och avgifter skiljer sig åt, säger Anna Savelius, projektledare för kampanjen.

Budskapen i kampanjen, som främst kommer att synas i sociala medier samt i radio, består till största del av handfasta tips till målgruppen. Som motor i kampanjen finns en mobilanpassad kampanjsajt: www.pensionsmyndigheten.se/foretagare

– Det allra viktigaste för din pension som företagare är att du tar ut lön eller överskott från företaget och att du betalar dina skatter och avgifter.  Om du har möjlighet att spara extra till din pension så är det också bra. Som företagare saknar du nämligen tjänstepension som de flesta anställda får från sina arbetsgivare, säger Monica Zettervall, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten.

För vidare information

Anna Savelius, projektledare, 010-454 21 07

Monica Zettervall, pensionsexpert, 010-454 22 37

Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare, 072-210 22 87