Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Nybliven eller blivande förälder? Då är det läge att prata om pension!

| press

Blivande eller nyblivna mammor och pappor. Det är målgruppen för den föräldrakampanj som Pensionsmyndigheten inleder idag. Kampanjen ger tips på vad nyblivna föräldrar bör tänka på för att den framtida pensionen inte ska påverkas negativt.

– Det är inte alla som känner till att småbarnsåren är en period i livet som, beroende på vilka val som görs, kan påverka pensionen. Vi lägger oss av princip inte i hur du som individ väljer att leva ditt liv, men vi vill att du ska veta vad du bör tänka på för att pensionen inte ska påverkas negativt. I det här fallet vill vi helt enkelt att småbarnsföräldrar ska få tips om hur de kan göra medvetna val, oavsett vilka val de gör, säger Sofia Wagner, chef för kommunikationsenheten på Pensionsmyndigheten.

Kampanjen, som startar den 1 september och pågår under sex veckor, består av digital annonsering i form av bland annat banners och kortare filmer på Facebook, Instagram och TV4/Play. Som bakomliggande motor under kampanjen finns en särskild kampanjwebb (www.pensionsmyndigheten.se/foralder) samt inom en vecka en kampanjwebb även på lätt svenska.

– Vi kommer också att dela ut informationsbroschyrer till gravida och nyblivna småbarnsföräldrar på apotek, barnavårdscentraler och mödravårdscentraler. Liksom förra året kommer våra informatörer även att söka upp småbarnsföräldrar i parker och på lekplatser runt om i landet, säger Pensionsmyndighetens Anna Savelius, projektledare för kampanjen.

För vidare information

Sofia Wagner, chef kommunikationsenheten, 072-210 23 74
Anna Savelius, projektledare, 072-210 21 07
Jimmy Larsson-Hagberg, pressekreterare, 072-210 22 87