Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Pensionssystemets målkonflikter diskuteras i Almedalen

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Under Almedalsveckan 2019 hjälper Pensionsmyndigheten till med pensionsprognoser och arrangerar ett seminarium om pensionssystemets målkonflikter.

– Med vårt deltagande i Almedalen vill vi fortsatt stärka kontakterna med pensionsbranschens aktörer, delta och ta plats i debatten om pensioner och dessutom erbjuda prognoser och pensionsinformation, säger Pensionsmyndighetens kommunikationschef Sten Eriksson.

Vi diskuterar målkonflikter i pensionssystemet

Pensionsmyndighetens seminarium tittar närmare på de centrala målkonflikter som finns inom pensionssystemet och vilka förslag som finns för att lösa dem.

Tid: tisdag 2 juli, 10.15 – 11.00
Plats: Kronstallgränd 4

Hur liten får skillnaden vara i pension mellan att ha jobbat ett helt liv med låg inkomst och att inte ha jobbat alls? Var går gränsen för hur dåligt pensionärer i Sverige ska få ha det? Ska pensionsåldern eller pensionsavgiften höjas? Det är några av frågorna som tas upp.

– Vi vill ge en nyanserad bild av målkonflikterna och de svåra avvägningar de innebär, och därigenom ge en bättre grund för den fortsatta målkonfliktsdebatten. Vi vill också bidra till en ökad förståelse för konsekvenserna av olika förslag, säger Sten Eriksson.

Gör en prognos

Under fyra dagar kan du träffa Pensionsmyndighetens medarbetare. Passa på att få svar på dina frågor och funderingar kring pension eller gör en prognos över din framtida pension.

Tid: måndag 1 juli till torsdag 4 juli, 10 – 16
Plats: Vi rör oss i området med lådcykel

Mer om Pensionsmyndigheten i Almedalen.

Mer information för journalister

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00