Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Orange kuvert fyller 20

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

I dag startar utskicket av orange kuvert till nära 5,9 miljoner pensionssparare. Därmed startar en dryg månadslång informationskampanj med det viktigaste att veta om pensionen. 

Pensionsmyndighetens orange kuvert har skickats ut sedan 1999 och fyller därmed 20 år. Årets kuvert skickas till nästan 5,9 miljoner pensionssparare.

Förutom årsbeskedet innehåller orange kuvert extra information med innehåll anpassat till om spararen är under eller över 28 år, utlandsbosatt eller om mottagaren öppnar sitt kuvert för första gången.

– För de flesta sparare berättar vi vad som är viktigast för pensionen och att orange kuvert bara ger en del av bilden. Vi försöker också förmå så många som möjligt att logga in för att se hela sin pension, säger Pensionsmyndighetens kommunikationschef Sten Eriksson.

Parallellt med utskick av orange kuvert startar en månadslång informationskampanj med ambitionen att fler personer som befinner sig mitt i livet ska förstå vilka beteenden som är viktigast för pensionen, och hur stor hela pensionen blir för den som fortsätter att arbeta som i dag.

– Det är livsinkomsten, tidpunkten för uttaget av pension och att ha en tjänstepension från arbetsgivaren som påverkar allra mest. Olika val och sparformer kommer att påverka pensionens storlek i mindre utsträckning. Vi fortsätter att informera och skapa medvetenhet om hur olika livsval och livssituationer påverkar och där är pensionsprognosen ett viktigt och bra verktyg säger Agneta Claesson, pensionsspecialist på Pensionsmyndigheten.

Fakta orange kuvert

Cirka 7 624 000 orange kuvert skickas ut, varav 5 856 000 sparare och 1 768 000 pensionärer.

Drygt 2,9 miljoner sparare och pensionärer bedöms få sitt orange kuvert till en digital brevlåda. Cirka var tredje sparare får sitt orange kuvert digitalt. Motsvarande en av tio pensionärer får sitt orange kuvert till en digital brevlåda.

För vidare information

Kontakt

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00