Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Utbetalning av din pension till annat land

Du kan välja att få din pension utbetald till ditt svenska bankkonto eller ditt utländska bankkonto. Pengarna skickas samma dag som utbetalningar till svenska konton. Räkna med att det tar tre-fem bankdagar innan pengarna finns på ditt utländska konto från utbetalningsdagen.

En avgift kan tas ut från mottagarbanken innan pengarna sätts in på ditt konto beroende på vilka regler din bank har. Om din önskade valuta inte fungerar kommer vi på Pensionsmyndigheten bestämma valuta. Väljer du svenska kronor är det viktigt att kontrollera med din bank att de kan ta emot svenska kronor.

Uppgifter vi behöver om ditt utländska bankkonto

För att kunna skicka din ersättning till ett utländskt bankkonto behöver du fylla i blanketten Uppgift om kontonummer, PM8612 eller PM8616. Den får du beställa genom att kontakta kundservice.

Kontakta kundservice

Har du inget bankkonto och inte kan skaffa ett bankkonto kan din pension skickas till din hemadress som en check. Tänk på att det tar längre tid än en elektronisk överföring till ett bankkonto och innebär också en större risk vid posthantering.

Datum då pensionen betalas ut

Om du inte fått din utbetalning

En banköverföring inom Europa med korrekt IBAN och SWIFT tar omkring tre-fem bankdagar. Banköverföringar utanför Europa kan ta ytterligare några dagar.

Saknar du en utbetalning kan du kontakta oss. För en reklamation kontaktar du utbetalningsförmedlaren.