Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Utbetalning av din pension till annat land

Du kan välja att få din pension utbetald till ditt svenska bankkonto eller ditt utländska bankkonto. Pengarna skickas samma dag som utbetalningar till svenska konton. Räkna med att det tar tre-fem bankdagar innan pengarna finns på ditt utländska konto från utbetalningsdagen.

En avgift kan tas ut från mottagarbanken innan pengarna sätts in på ditt konto beroende på vilka regler din bank har. Om din önskade valuta inte fungerar kommer vi på Pensionsmyndigheten bestämma valuta. Väljer du svenska kronor är det viktigt att kontrollera med din bank att de kan ta emot svenska kronor.

Uppgifter vi behöver om ditt utländska bankkonto

För att kunna skicka din ersättning till ett utländskt bankkonto behöver du fylla i blanketten Uppgift om kontonummer, PM8612 eller PM8616. Den får du beställa genom att kontakta kundservice. Kontakta kundservice

 

Har du inget bankkonto och inte kan skaffa ett bankkonto kan din pension skickas till din hemadress som en check. Tänk på att det tar längre tid än en elektronisk överföring till ett bankkonto och innebär också en större risk vid posthantering. Datum då pensionen betalas ut

En banköverföring inom Europa med korrekt IBAN och SWIFT tar omkring tre-fem bankdagar. Banköverföringar utanför Europa kan ta ytterligare några dagar.

Saknar du en utbetalning kan du kontakta oss. För en reklamation kontaktar du utbetalningsförmedlaren.