Väntetider för handläggning av ansökningar och telefon hos Pensionsmyndigheten | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Väntetider för handläggning och kontakt

Många ringer och mejlar till oss. På mejlen har vi en väntetid på upp till fem arbetsdagar. På telefon är den genomsnittliga kötiden 5-15 minuter, men i vissa fall kan man få vänta upp till 60 minuter. Vi gör allt vi kan för att svara så fort som möjligt.

Genom att använda våra e-tjänster kan du själv göra många ärenden, till exempel ändra skatteavdrag, ansöka om pension eller följa dina ärenden. Du behöver en e-legitimation för att kunna använda vissa tjänster.

Alla våra e-tjänster

Du kan ställa generella frågor om pension på vår Facebooksida när du har frågor som inte kräver att du lämnar ut personuppgifter.

Fråga om pension, Facebook

Frågor om bostadstillägg

Vi får många frågor om bostadstillägg eftersom vi har långa handläggningstider.

  • Flera faktorer påverkar handläggningstiden: datumet när du lämnar in din ansökan, från vilken månad du söker och hur komplett din ansökan är. 
  • Om du söker via webben blir ansökan mer komplett och handläggningen går snabbare.
  • Det är viktigt att veta att du inte går miste om några pengar – du får en retroaktiv utbetalning från den månad du beviljas bostadstillägg. 
  • Vi arbetar för att förkorta handläggningstiderna.

Om du ännu inte har ansökt om bostadstillägg

Gör en preliminär beräkning innan du ansöker för att se om du kan ha rätt till bostadstillägg. Du ansöker sedan enklast på webben.

Räkna och se om du kan ha rätt till bostadstillägg 

Ansök om bostadstillägg

Frågor och svar om bostadstillägg