Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Tjänster

Här hittar du Pensionsmyndighetens tjänster där du enkelt kan anmäla, ansöka och ändra uppgifter digitalt på Mina sidor. Fördelen är att det går fortare att fylla i och att du minskar risken för att behöva komplettera uppgifter i efterhand.

Räkna ut din tjänstepension

Tjänstepension är en viktig del av din totala pension. Ta reda på hur mycket som betalas in till din tjänstepension varje månad. Eller, vad du förlorar om du inte har tjänstepension.

Räkna ut din tjänstepension

Planera din pension

Du som fyllt 54 år kan använda verktyget uttagsplaneraren för att planera din pension. Du får överblick över hela din pension, och får reda på vad det blir per månad efter skatt. 

Planera ditt pensionsuttag med uttagsplaneraren

Informationsmöten om pension

Har du frågor om pension? Vi erbjuder föredrag för dig som planerar att börja ta ut pension, är mitt i livet eller redan tar ut pension.

Informationsmöte om pension

Mina ärenden

Se status på ditt ärende och ta del av beslut, exempelvis ansökan om pension eller bostadstillägg.

Se mina ärenden

Visa ditt pensionärsintyg

Om du är under 65 år eller 66 år (gäller från 2023) och tar ut en del eller hela din allmänna pension, är det bra med ett pensionärsintyg som bevisar att du är berättigad till eventuella pensionärsrabatter.

Visa ditt pensionärsintyg eller beställ ett intyg

Efterlevandeguiden - ett praktiskt stöd vid dödsfall

Att förlora någon nära är omtumlande. Till din hjälp finns Efterlevandeguiden, en webbplats som samlar det viktigaste du behöver veta när en närstående dör. Den innehåller checklistor som hjälper dig att prioritera vad du ska börja med, och vad som kan vänta. 

Efterlevandeguiden