Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Digital brevlåda

Vill du slippa pappersutskick från oss och andra myndigheter kan du samla all post i en säker digital brevlåda. Vill du fortsätta få post från oss på papper kan du välja det.

Med en digital brevlåda får du post från Pensionsmyndigheten och andra avsändare digitalt i stället för på papper. Med digital brevlåda får du alltid tillgång till din post och du tar emot den snabbt, säkert och miljövänligt.

Om du redan har en digital brevlåda

Du som har en digital brevlåda får automatiskt viss information från Pensionsmyndigheten till den, till exempel ditt orange kuvert, beslut om allmän pension och beslut om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd.

Vill du ha papperspost från oss?

Om du vill få din post från oss på papper men behålla den digitala brevlådan kan du välja bort Pensionsmyndigheten under inställningarna i din digitala brevlåda. Då skickas alla brev från Pensionsmyndigheten med post till din adress istället.

Vill du inte få någon post digitalt längre, varken från oss eller andra, kan du avsluta tjänsten. Det gör du genom att välja den digitala brevlåda du använder och ändra inställningarna där. 

Du som vill skaffa en digital brevlåda

Välj den digitala brevlåda du gillar bäst. När du valt en av de digitala brevlådorna kan du i inställningarna för tjänsten välja vilka som skickar post digitalt till dig.

Om du bor utomlands och saknar svensk e-legitimation

För att kunna ansluta till digital brevlåda måste du ha svenskt personnummer och e-legitimation.

Om du bor i utlandet, men har svenskt personnummer och ett konto i en svensk bank, kan du hos många banker logga in på din internetbank och beställa eller ladda ned en e-legitimation. Vänd dig alltid direkt till utfärdare av e-legitimation för att få veta exakt vilka regler som gäller.

Webbplatsen elegitimation.se har också information om hur e-legitimation fungerar och hur du går till väga för att skaffa en sådan.Skaffa e-legitimation

För dig som är god man, förvaltare eller behörig anhörig  

Är du god man, förvaltare eller behörig anhörig och är ansluten till en digital brevlåda får du viss information för den du företräder till din egna digitala brevlåda.

Digimail och offentliga aktörer

Digimail som digital brevlåda används inte sedan 1 augusti 2022. Från 1 juni 2022 får du därför inte några utskick från oss och andra offentliga aktörer via den tjänsten. Vi hänvisar dig till att använda de andra digitala brevlådorna som finns.