Jobba på vår it-avdelning - it-jobb | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Sök it-jobb hos oss!

Vi har teknik i framkant, agila arbetssätt och hjälpsamma kollegor.

Vill du vara med och leverera tjänster som gör skillnad för många människor? Är du bra på det du gör, vill hitta effektiva lösningar och är hjälpsam? Då lär du passa bra hos oss! 

På Pensionsmyndigheten jobbar testare och utvecklare tillsammans i utvecklingsteam. Det agila arbetssättet gör det möjligt att prova dig fram i nära samarbete med andra kompetenser. Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsätter nya funktioner varje vecka. Hos oss jobbar 300 personer med it, i Stockholm och i Luleå. 

Modern teknik

Vi är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vi arbetar med mikrotjänster, search databaser, threat hunting, continuous delivery, continuous integration och andra tekniker som ger oss förutsättningar att snabbt skapa värde för våra kunder.

Många kompetenser

Här har du stor möjlighet att prova dig fram, utveckla – och utvecklas tillsammans med hjälpsamma kollegor. Bland våra kompetenser hittar du bland annat DevOpsspecialister, systemarkitekter, frontendutvecklare, utvecklingsledare, javautvecklare, it-säkerhetsspecialister, agila coacher, UX-designers och testare. 

I mitt jobb får jag göra skillnad genom att leverera kvalitet direkt ut till kund, säger Liselotte, testare.

Lediga it-jobb

Sugen på nytt jobb? Vi söker bland annat utvecklare och testare. 

Lediga jobb

Följ oss på LinkedIn

Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss!

Pensionsmyndigheten på LinkedIn

Nya utmaningar för oss, stora möjligheter för dig

Det faktum att vi är friskare och lever längre påverkar pensionssystemet. Därför får vi nu nya tuffa uppdrag från regeringen som kommer ha effekt på oss under flera år.

– Samtidigt som det här är en rejäl utmaning för oss är det också en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba med modern systemutveckling, satsa på din egen utveckling och skapa stort värde för Sverige, säger Bengt Blomberg it-chef.

Medarbetare berättar

Hur är det att jobba hos oss? Träffa Mikaela och Malin och flera av våra medarbetare som berättar om sin roll och hur de tycker det är att jobba på Pensionsmyndigheten. 

Intervjuer med våra medarbetare

Spela video
Film om Pensionsmyndighetens it-verksamhet i Luleå.

I filmen berättar Cecilia Tiger Fogman, gruppchef i Luleå, om verksamheten och utmaningarna framåt. Och varför vi söker dig som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet!

Spela video

Hur lyckas leverera kvalitet med kraftigt integrerade system, komplex testdata och svåra beroenden? Jörgen Andersson, systemarkitekt, talar på en konferens för utvecklare i februari 2019 (på engelska).

Fakta it-avdelningen

  • 300 medarbetare i Stockholm och Luleå.
  • Utvecklare, testare och systemspecialist är de vanligaste rollerna.
  • Vi har omkring 5000 000 rader kod i våra tjänster och 200 000 automatiserade processer.
  • 97 procent är stolta över att arbeta på vår it-avdelning*.
  • 96 procent har förtroende för sin chef och upplever att de får stöd från sina kollegor*.

*Siffrorna är hämtade från medarbetarundersökningen 2019.