Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Sök it-jobb hos oss!

Vi erbjuder ständigt lärande i modern miljö tillsammans med hjälpsamma kollegor

Vill du vara med och leverera tjänster som gör skillnad för många människor? Är du bra på det du gör, vill hitta effektiva lösningar och är hjälpsam? Då lär du passa bra hos oss! 

På Pensionsmyndigheten jobbar testare och utvecklare tillsammans i utvecklingsteam. Det agila arbetssättet gör det möjligt att prova dig fram i nära samarbete med andra kompetenser. Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsätter nya funktioner varje vecka. Hos oss jobbar 350 personer med it, i Stockholm och i Luleå. 

Stor bredd

Vi är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vi arbetar med mikrotjänster, search databaser, threat hunting, continuous delivery, continuous integration och andra tekniker som ger oss förutsättningar att snabbt skapa värde för våra kunder.

Här har du stor möjlighet att prova dig fram, utveckla – och utvecklas tillsammans med hjälpsamma kollegor. Bland våra kompetenser hittar du bland annat DevOpsspecialister, systemarkitekter, frontendutvecklare, utvecklingsledare, javautvecklare, it-säkerhetsspecialister, agila coacher, UX-designers och automattestare. 

En grupp medarbetare jobbar med it-utveckling

Lediga jobb

Sugen på nytt jobb? Vi söker bland annat utvecklare och testare. 

Bland våra lediga jobb ser du vilka tjänster vi rekryterar till just nu. Ett tips är att prenumerera för att inte missa ett drömjobb!

Samhällsviktig utveckling i hjälpsamt team

Viktor, Daniel och Farah ville arbeta med it i framkant. Men det som avgjorde när de sökte sig till Pensionsmyndigheten var viljan att bidra till samhället och göra nytta i ett större sammanhang.

Alla tre jobbar med utveckling och test av våra system för fondhandel.

– Det är en viktig produkt och en viktig organisation, säger Farah. Här skapar vi nytta och värde för alla medborgare.

Det är centralt att tjänsterna är säkra, effektiva och möter medborgarnas förväntningar. Arbetstempot är högt och det händer mycket hela tiden.

– Här är det inga kvartalsreleaser, utan vi släpper koder kontinuerligt. Så fort något är klart så släpps det ut i produktionen, vilket är spännande och kul, säger Viktor.

Tre medarbetare som jobbar med it-utveckling och test av system för fondhandel.

De tycker att det finns stora möjligheter att testa olika roller och pröva sina vingar. 

– Kompetensen inom teamen är hög och det är prestigelöst. Det finns alltid någon att rådfråga eller bolla idéer med och man har stor frihet så länge man levererar, berättar Daniel.

medarbetare som jobbar med it-utveckling

Följ oss på LinkedIn

Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss!Pensionsmyndigheten på LinkedIn

Nya utmaningar för oss, stora möjligheter för dig

Det faktum att vi är friskare och lever längre påverkar pensionssystemet. Därför får vi nu nya tuffa uppdrag från regeringen som kommer ha effekt på oss under flera år.

– Samtidigt som det här är en rejäl utmaning för oss är det också en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba med modern systemutveckling, satsa på din egen utveckling och skapa stort värde för Sverige, säger Bengt Blomberg it-chef.

Spela video
Film om Pensionsmyndighetens it-verksamhet i Luleå

I filmen berättar Cecilia Tiger Fogman, gruppchef i Luleå, om verksamheten och utmaningarna framåt. Och varför vi söker dig som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet!

Spela video
I filmen berättar vi om hur våra webbteam och hur de jobbar i praktiken.

Vill du jobba med it i tvärfunktionella team? Vi samlar våra förmågor för att kunna leverera bästa möjliga funktionalitet till de som använder vår webbplats.

Fakta it-avdelningen

  • 350 medarbetare i Stockholm och Luleå.
  • Utvecklare, testare och systemspecialist är de vanligaste rollerna.
  • Vi har omkring 5000 000 rader kod i våra tjänster och 200 000 automatiserade processer.
  • Våra medarbetare får dubbelt så mycket kompetensutveckling som anställda i it-branschen - hela 8 dagar per år, i genomsnitt.
  • 94 procent är stolta över att arbeta på vår it-avdelning*.
  • 93 procent har förtroende för sin chef och 97 procent upplever att de får stöd från sina kollegor*.

* Siffrorna är hämtade från medarbetarundersökningen 2021.