Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Mer rabatt i Independent fonder

| fondnyheter

Totalt får alla cirka 15 000 sparare i Independent-fonderna dela på cirka 6 miljoner kronor.

Brev skickas till berörda pensionssparare vecka 16.

Ta del av brevet

Information om ersättning till ditt premiepensionskonto

Den här informationen skickas till dig eftersom du under åren 2013-2018 hade andelar i någon/några av dessa fonder i ditt premiepensionssparande:

Independent Aktiv Max (451393),
Independent Aktiv Mix (961573),
Independent Fonddoktorn Plus (917716) och/eller
Independent Precious Metals Securities (144626)

Mer rabatt på din fondavgift

Vi har analyserat fondernas kostnader och kunnat se att de var högre än vad fondbolaget Lantern Structured Asset Management tidigare uppgett. Detta innebär och att rabatten på din fondavgift har blivit för låg. Pensionsmyndigheten har nu träffat en överenskommelse med fondbolaget och deras samarbetspartner och delvis fått ersättning för felen.

Avslutslikvid

En tid efter att Independentfonderna avslutades hos oss så likviderades fonderna hos fondbolaget. Det medför att en extra avslutslikvid utbetalats till de som hade innehav i samband med avsluten.

Hur mycket får du?

Totalt får alla cirka 15 000 sparare i Independent-fonderna dela på cirka 6 miljoner kronor. Din individuella andel har utbetalats till ditt premiepensionskonto och automatiskt återinvesterats i de fonder du valt idag. 

Totalt får alla cirka 15 000 sparare i Independent-fonderna dela på cirka 6 miljoner kronor. Din individuella andel har utbetalats till ditt premiepensionskonto och automatiskt återinvesterats i de fonder du valt idag.

Hur stort beloppet är till just dig kan du se på www.pensionsmyndigheten.se genom att logga in på ”Mina Sidor”, öppna ”Mina tjänster” och välja ”kontohändelser”.

Du behöver inte göra något

Detta är bara information och du behöver inte göra något för att få din ersättning. Vill du läsa mer om detta kan du gå in på vår hemsida och söka på ”särskilda händelser”.

Med vänlig hälsning
Pensionsmyndigheten

Detta inlägg är taggat med: