Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

SEB Östeuropafond Små och Medelstora Bolag C avvecklar sitt innehav i Ryssland.

| fondnyheter

SEB Investment Management AB har beslutat att avveckla det ryska innehavet i fonden SEB Östeuropafond Små och Medelstora Bolag C.

Avvecklingen görs eftersom det inte går att bedriva fondhandel med den ryska börsen. De innehav som är placerade i Ryssland kommer att flyttas ur fonden för att senare kunna avvecklas. Det är en process som kan ta flera år. Fonden kommer från och med nu endast att placera i Östeuropa och inte i Ryssland.

Fonden kommer i samband med detta att ändra namn till SEB Östeuropafond Små och Medelstora Bolag ex Ryssland C, men med samma fondnummer 383159.

Brev kommer att skickas till berörda pensionssparare vecka7.

Ta del av brevet:

Förändring i ditt premiepensionssparande

Den här informationen skickas till dig eftersom du har andelar i SEB Östeuropafond Små och Medelstora Bolag C (fondnummer 383159) i ditt premiepensionssparande. Fonden kommer att avveckla sitt innehav i Ryssland.

Varför sker förändringen?

Eftersom det inte går att handla på den ryska börsen kommer fonden att avveckla sitt innehav i Ryssland. Fonden kommer i fortsättningsvis därför endast att placera i Östeuropa och inte i Ryssland.

Vad kommer att hända?

De innehav i fonden som är placerade i Ryssland kommer att flyttas ur fonden för att kunna avvecklas. Det är en process som kan ta flera år.

Pensionsmyndighetens förhoppning är att den framtida försäljningen gör att delar av förlusten kan ersättas.

Fonden kommer att finnas kvar på Pensionsmyndighetens fondtorg men ändrar nu namn till SEB Östeuropafond Små och Medelstora Bolag ex Ryssland C.

Du behöver inte göra något

Du som kund behöver inte göra något nytt val, dina andelar i fonden kommer att ligga kvar i fonden.

Så här byter du fonder

Om du vill göra ett fondbyte loggar du in på pensionsmyndigheten.se med e-legitimation. Vill du byta på blankett så beställer du den genom att kontakta vår kundservice. Tänk dock på att det just nu kan pågå en rad köade transaktioner på ditt konto som gör att ett fondbyte kommer att ta längre tid.

Mer om premiepension

På vår webbplats pensionsmyndigheten.se kan du läsa mer om östeuropafonder, premiepension och fondsparande.

Med vänlig hälsning
Pensionsmyndigheten