Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Digitalidag ska ge fler möjlighet att använda digitala tjänster

| nyheter

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Pensionsmyndigheten deltar i Digitalidag för att inspirera fler människor att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. 

Temadagen Digitalidag infaller den 15 oktober. Under dagen arrangerar en rad olika myndigheter och andra aktörer både fysiska och digitala aktiviteter på 200 orter runt om i Sverige. 

Besök webbplatsen Digitalidag och sök i kalendariet för att se vad som händer på din ort.

Digitalidag

Servicekontoren hjälper dig med frågor om digitala verktyg och tjänster

På ett servicekontor kan du få hjälp att lära dig mer om hur du använder våra e-tjänster, hur du fyller i våra blanketter och ansökningar eller få information om dina pågående ärenden. Servicekontoren drivs av Statens servicecenter och ger service till medborgare och företag i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten. 

Besök närmaste servicekontor

En digital ansökan ger snabbare beslut

Pensionsmyndigheten har drygt 25 digitala tjänster som finns tillgängliga på vår webbplats pensionsmyndigheten.se. De flesta tjänsterna kräver inloggning med BankID eller annan e-legitimation.

Digitala tjänster underlättar hanteringen, både för dig som ska fylla i uppgifterna och vår handläggning. En ansökan som görs digitalt är ofta mer komplett, det vill säga är rätt ifylld och fullständig. Det gör det möjligt för oss att hantera informationen maskinellt och handläggningen går snabbare.

Våra mest besökta tjänster

Innan du börjar ta ut pension

Under åren du jobbar och tjänar in till din pension kan du logga in på pensionsmyndigheten.se för att göra en pensionsprognos, se ditt Orange kuvert/årsbesked eller se hur du hittills har tjänat in till din pension. Du kan även jämföra fonder och välja fonder för din premiepension.

Planera för pension

När du börjar fundera på när och hur du vill ta ut din pension kan du ta hjälp av pensionssimulatorn och uttagsplaneraren (minPension).

När du har börjat ta ut pension

På vår webbplats kan du bland annat ansöka om allmän pension och ändra hur mycket pension du vill ta ut varje månad. Du kan beställa ett pensionärsintyg, se dina senaste utbetalningar, ändra skatteavdraget på din pension och anmäla eller ändra kontonummer för din utbetalning.

Du som har låg pension och är över 65 kan enkelt ta reda på om du kan få bostadstillägg. Sedan kan du gå vidare och ansöka om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Du kan följa ditt ärende och ta se dina beslut via Mina ärenden. 

Alla tjänster

Pensionsmyndighetens mest använda tjänster

  • Fonder (fondportfölj - se valda fonder och dess utveckling, byta fonder, söka och jämföra fonder)
  • Pensionsprognos
  • Mina ärenden
  • Mina pensionskonton
  • Orange kuvert/årsbesked
  • Mina utbetalningar
  • Räkna ut om du har rätt till bostadstillägg