Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Felaktig information från Pensionsmyndigheten

| nyheter

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Du som är född i januari 1958 har fått ett brev från Pensionsmyndigheten som innehåller fel information. Du som fått brevet kan bortse från det.

Pensionsmyndigheten har i dagarna skickat ut ett brev till dig som är född i januari 1958 som innehåller fel information. I brevet står det att din sjukersättning från Försäkringskassan betalas ut till och med månaden innan du fyller 65 år vilket är fel.

Din sjukersättning kommer att betalas ut till och med månaden innan du fyller 66 år och vi ber om ursäkt för vårt felaktiga brev och det besvär det kan ha skapat. Din sjukersättning kommer att fortsätta att betalas ut till dig, precis som idag, fram till månaden innan du fyller 66 år.

Om du idag har bostadstillägg så fortsätter även det att betalas ut med samma belopp som idag och du behöver inte ansöka på nytt med anledning av att du fyller 65 år.

Bakgrund

Åldern för att få allmän pension ändras från och med 2023. Rätt att få garantipension och bostadstillägg tillsammans med den inkomstgrundade allmänna pensionen ändras från 65 år till 66 år och kommer att gälla för dig som är född 1958, som första årskull. Ändringen betyder också att din sjukersättning från Försäkringskassan kommer att betalas ut ytterligare ett år, fram till att du fyller 66 år.

Pensionsmyndigheten kommer under oktober 2023 att skicka ett nytt brev till dig med information om din kommande allmänna pension som kommer att gälla från den månad du fyller 66 år.