Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Fira tjänstepensionen!

| nyheter

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det vill vi fira! Vi firar att det finns tjänstepension, men vill också påminna om att se till att man har tjänstepension.

Att ha tjänstepension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänstepension!

Tjänstepension borde vara en naturlig del av livet

För trettonde året i rad går tjänstepensionsbolag, valcentraler, fackförbund och Pensionsmyndigheten samman för att uppmärksamma Tjänstepensionen. Att tjäna in tjänstepension borde alla få göra. Även i år tar vi hjälp av bandet Sannex och den låt de skrivit om tjänstepensionen.

Ta reda på om du har tjänstepension 

Om du jobbar statligt eller kommunalt har du tjänstepension. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du logga in och kolla, eller fråga din arbetsgivare. Glöm heller inte att fråga om du får tjänstepension när du är ny på arbetsmarknaden, eller byter jobb.

På Tjänstepensionens dags webbplats kan du läsa mer om tjänstepensionen och logga in för att kolla hur det ser ut för just dig. Tjanstepensionensdag.se

Om Tjänstepensionens dag 

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför går pensionsbranschen samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Sannex sjunger in tjänstepensionens dag

Se filmerna där bandet Sannex firar tjänstepensionens dag. Del 1.

Spela video
Bandet Sanex sjunger om tjänstepension

Deltagande bolag och myndigheter år 2023

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV, SPP och Sveriges ingenjörer.