Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Vi firar Tjänstepensionens dag

| nyheter

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Den 27 september firar vi för tolfte året i rad Tjänstepensionens dag. I år vill vi belysa hur mycket enklare och roligare livet blir när man han koll på sin tjänstepension, men också visa glädjen som uppstår när man inser att man faktiskt har det.

Att ha tjänstepension via din arbetsgivare är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer via arbetsgivaren, och är en stor del av din framtida pension. Så se till att du har tjänstepension!

Lyckan med tjänstepension!

I år har tjänstepensionsbolagen, valcentraler och Pensionsmyndigheten, som deltar i Tjänstepensionens dag, valt att lyfta fram lyckan med att ha tjänstepension. Detta framställs i två sketcher som visar på hur mycket enklare och roligare livet faktiskt kan bli om man har koll på sin tjänstepension.    

Spela video
Se så mycket enklare livet kan vara när man har koll på tjänstepensionen.

Se så mycket enklare livet kan vara när man har koll på tjänstepensionen.

Spela video
Den 27 september är det äntligen dags för Tjänstepensionens dag.

Hurra! Den 27 september är det äntligen dags för Tjänstepensionens dag. Se hur mycket enklare och roligare livet blir! 

Ta reda på om du har tjänstepension

Om du jobbar statligt eller kommunalt har du tjänstepension. Men om du inte vet om du har tjänstepension kan du logga in och kolla, eller fråga din arbetsgivare. Glöm heller inte att fråga om du får tjänstepension när du får ett nytt jobb.

På Tjänstepensionensdags webbplats länk kan du läsa mer om tjänstepensionen och logga in för att kolla hur det ser ut för just dig.

Tjanstepensionensdag.se

Om Tjänstepensionens dag 

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför går pensionsbranschen samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Deltagande bolag och myndigheter år 2022

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV och SPP.