Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Traineeprogram och examensarbete för studenter

Traineeprogram inom IT i Luleå

Under hösten 2024 startar det nya traineeprogrammet i Luleå. Det ska ge en förstklassig introduktion till vår IT-verksamhet och stötta dig i din fortsatta personliga utveckling och yrkeskarriär.

Ansökningsperioden inför antagningen 2024 är stängd. 

Traineeprogrammet kommer sträcka sig över ett år. Du blir anställd hos oss och får en marknadsanpassad lön. Du blir del av ett trainee-team på fem personer som under året får chansen att arbeta med riktiga case inom olika delar av vår IT-verksamhet för att få kunskaper om helheten. Efter traineeperioden kommer du att ha så mycket erfarenhet som krävs för att fortsätta att utvecklas inom ett av de områden du provat på som trainee.

Oavsett vilket område du kommer arbeta inom kommer du få introduktion i våra system, vårt arbetssätt och vår kultur. Vi ska leverera bäst it för Sverige och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på den kulturresan. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.  

Vissa moment under traineeprogrammet kommer genomföras från kontoret men du kommer också ha möjlighet att arbeta på distans. Resor till Stockholm kommer också att förekomma. Vi sitter i vårt nybyggda kontor i Luleå Science Park.

Vem är du?   

För att trivas på traineeprogrammet hos oss ska du vara en naturlig lagspelare som trivs i sammanhang där du får vara en viktig kugge i en snabbrörlig miljö. Du vill arbeta inom IT, framförallt inom systemutveckling. Du har ett stort intresse av problemlösning och att omvandla teknik till verksamhetsnytta.  

Möjligheter till utveckling - även efter avslutat program

Hos oss finns det många karriärmöjligheter och även efter programmets slut kommer det vara stort fokus på kompetensutveckling.   

Oavsett om du kommer arbeta inom utveckling och test eller drift och infrastruktur kommer du tillhöra ett team där kollegorna finns i både Luleå och Stockholm.

Skriver du examensarbete? 

För dig som är student och skriver examensarbete finns det en mängd intressanta och utmanande frågeställningar kopplade till det svenska pensionssystemet. 

I mån av tid och beroende på examensarbetes karaktär kan vi bistå med handledning samt uttag ur våra datasystem.

Kontakta oss om examensarbete via e-post: exjobb@pensionsmyndigheten.se

Tips på material om det svenska pensionssystemet. Mer information om pensionssystemet hittar du i lagens förarbete på Lagrummets webbplats. Lagrummets webbplats

Sök efter följande på Lagrummets webbplats för mer information om intressant material.

  • Orange rapport – pensionssystemets årsredovisning. Flera av årsredovisningarna har temaartiklar som belyser olika aspekter av pensionssystemet.
  • SOU 1997:131 Lag om premiepension och propositionerna.
  • 1993/94:250 Reformeringen av det allmänna pensionssystemet.
  • 1997/98:151 Inkomstgrundad ålderspension med mera.
  • 1997/98:152 Garantipension med mera.
  • 2000/01:70 Automatisk balansering av ålderspensionssystemet.
  • 2009/10:44 Ändringar i premiepensionssystemet.
  • Publikation från Världsbanken om pensionssystem Pension Reform: Issues and Prospects for Non-Financial Defined Contribution (NDC) Scheme.