Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Jobba på vår it-avdelning

På vår it-avdelning jobbar testare och utvecklare tillsammans i utvecklingsteam. Det agila arbetssättet gör det möjligt att prova dig fram i nära samarbete med andra kompetenser. 

Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsätter nya funktioner varje vecka. Hos oss jobbar 350 personer med it, i Stockholm och Luleå. Vi arbetar sedan en tid tillbaka hybrid, det finns med andra ord stora möjligheter att växla mellan att arbeta från kontoret eller din hemarbetsplats.

Stor bredd

Vi är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vi arbetar med mikrotjänster, search databaser, threat hunting, continuous delivery, continuous integration och andra tekniker som ger oss förutsättningar att snabbt skapa värde för våra kunder.

Här har du stor möjlighet att prova dig fram, utveckla – och utvecklas tillsammans med hjälpsamma kollegor. 

Lediga jobb

Sugen på nytt jobb? Vi söker bland annat utvecklare och testare. 

Bland våra lediga jobb ser du vilka tjänster vi rekryterar till just nu. Ett tips är att prenumerera för att inte missa ett drömjobb!

Samhällsviktig utveckling i hjälpsamt team

Viktor, Daniel och Farah ville arbeta med it i framkant. Men det som avgjorde när de sökte sig till Pensionsmyndigheten var viljan att bidra till samhället och göra nytta i ett större sammanhang.

Alla tre jobbar med utveckling och test av våra system för fondhandel.

– Det är en viktig produkt och en viktig organisation, säger Farah. Här skapar vi nytta och värde för alla medborgare.

Det är centralt att tjänsterna är säkra, effektiva och möter medborgarnas förväntningar. Arbetstempot är högt och det händer mycket hela tiden.

– Här är det inga kvartalsreleaser, utan vi släpper koder kontinuerligt. Så fort något är klart så släpps det ut i produktionen, vilket är spännande och kul, säger Viktor.

De tycker att det finns stora möjligheter att testa olika roller och pröva sina vingar. 

– Kompetensen inom teamen är hög och det är prestigelöst. Det finns alltid någon att rådfråga eller bolla idéer med och man har stor frihet så länge man levererar, berättar Daniel.

Följ oss på LinkedIn

Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss!Pensionsmyndigheten på LinkedIn

Nya utmaningar för oss, stora möjligheter för dig

Det faktum att vi är friskare och lever längre påverkar pensionssystemet. Därför får vi nu nya tuffa uppdrag från regeringen som kommer ha effekt på oss under flera år.

– Samtidigt som det här är en rejäl utmaning för oss är det också en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba med modern systemutveckling, satsa på din egen utveckling och skapa stort värde för Sverige, säger Bengt Blomberg it-chef.

Spela video

Vill du jobba med it i tvärfunktionella team? Vi samlar våra förmågor för att kunna leverera bästa möjliga funktionalitet till de som använder vår webbplats.

Spela video
I filmen berättar Michaela Risvall och Johan Wallentin om varför de tycker det är roligt att jobba på Pensionsmyndigheten och vad de ser för spännande utmaningar framöver.

I filmen berättar Michaela Risvall och Johan Wallentin om varför de tycker det är roligt att jobba på Pensionsmyndigheten och vad de ser för spännande utmaningar framöver.  

Fakta it-avdelningen

  • 350 medarbetare i Stockholm och Luleå.
  • Utvecklare, testare och systemspecialist är de vanligaste rollerna.
  • Vi har omkring 5000 000 rader kod i våra tjänster och 200 000 automatiserade processer.
  • Våra medarbetare får dubbelt så mycket kompetensutveckling som anställda i it-branschen - hela 8 dagar per år, i genomsnitt.
  • 93 procent är stolta över att arbeta på vår it-avdelning*.
  • 91 procent har förtroende för sin närmsta chef och 86 procent upplever att de har en bra balans mellan arbete och fritid*.

* Siffrorna är hämtade från medarbetarundersökningen 2023.