Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Jobba på Fondtorgsnämnden

Från och med juni 2022 får Sverige en ny myndighet - Fondtorgsnämnden. Den nya nämnden har ansvar för att upphandla, granska och löpande analysera premiepensionens fonder. 

Vill du vara med i arbetet att tillsammans med professionella och engagerade medarbetare utveckla fondtorget och skapa de bästa förutsättningarna för en trygg och bra pension för Sveriges framtida pensionärer? 

Den nya Fondtorgsnämnden ansvarar för att upphandla, löpande analysera och granska premiepensionens fonder. För närvarande med ett förvaltat kapital om cirka 1000 miljarder kronor. Fondtorgsnämnden ansvarar för utbudet av fonder i det svenska premiepensionssystemet, där hållbarhet och kvalitet sätts i fokus.

Fondtorgsnämnden kommer att vara en av Europas ledande upphandlare av fonder. Nu söker vi ett antal tjänster som blir en del i uppbyggnaden av den nya myndigheten, en kunskapsorienterad och modern organisation med en viktig roll i det svenska pensionssystemet. 

Pensionsmyndigheten är värdmyndighet för Fondtorgsnämnden. Alla som jobbar på Fondtorgsnämnden är formellt anställda på Pensionsmyndigheten.

Modern organisation i anrik miljö

Fondtorgsnämndens verksamhetsort är Botkyrka kommun och är lokaliserad vid Tumba Bruk. Här kommer vi att jobba i nyligen topprenoverade historiska lokaler från 1750-talet, nära Tumba Centrum och pendeltågsstationen.

Området visar en unik kulturmiljö där flera historiska byggnader ligger utspridda i en parkliknande miljö. Tumba Bruk ligger ca 30 minuter söder om Stockholm både med bil och pendeltåg.