Jobba på Pensionsmyndigheten | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Jobba på Pensionsmyndigheten

Vill du jobba i en miljö med stimulerande arbetsuppgifter? Pensionsmyndigheten är en bred verksamhet som kräver många kompetenser där du har goda chanser att vara med och påverka och samtidigt utvecklas i din yrkesroll.

Vi är 1 200 medarbetare fördelade på åtta kontor från norr till söder. Vårt uppdrag är att administrera, betala ut och informera om den allmänna pensionen, oavsett var i livet du befinner dig.

För att vi ska lyckas är vi beroende av många olika typer av medarbetare med olika egenskaper, förmågor och spetskompetenser. Några exempel på vad du kan arbeta med hos oss är pensionshandläggare, kundservicehandläggare, analytiker, administrativ assistent, kommunikatör, jurist, systemutvecklare och mycket mer. Vi ser olikheter mellan människor som en tillgång och eftersträvar mångfald.

Som medarbetare hos oss ger vi dig en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll i takt med den utvecklingsinriktade framtidsbild vår organisation står inför. Vi lägger stor vikt vid kompetens- och ledarskapsutveckling, att vara en hälsosam arbetsplats och att ge goda förutsättningar för en sund balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder till exempel en friskvårdstimma i veckan, möjlighet till läkarbesök under arbetstid och eftersträvar att förlägga möten mellan klockan 9-15.

Vår vision

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet

För att nå den har vi definierat vad vi ser är viktiga egenskaper hos oss som arbetar på Pensionsmyndigheten:

  • Effektiva
  • Kunniga
  • Hjälpsamma

Varje år…

  • Betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer
  • Genomför vi drygt 800 000 fondbyten
  • Skickar vi ut 7,2 miljoner orange kuvert varav 870 000 var digitala 2017

Alla våra lediga jobb