Jobba på Pensionsmyndigheten | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Jobba på Pensionsmyndigheten

Vill du jobba i en miljö med stimulerande arbetsuppgifter? Pensionsmyndigheten är en bred verksamhet med många olika kompetenser. Vi erbjuder dig möjlighet att påverka och samtidigt utvecklas i din yrkesroll.

Vi är omkring 1 400 medarbetare fördelade på åtta kontor från söder till norr. Kontoren finns i Halmstad, Växjö, Visby, Stockholm, Karlstad, Gävle, Söderhamn och Luleå. I Stockholm hittar du oss vid Hornstull.

Alla våra lediga jobb

Många olika kompetenser

Vårt uppdrag är att administrera, betala ut och informera om den allmänna pensionen, oavsett var i livet du befinner dig. Vi behöver många olika typer av medarbetare med olika egenskaper, förmågor och spetskompetenser. Vi ser olikheter mellan människor som en tillgång och eftersträvar mångfald.

Några exempel på vad du kan arbeta med hos oss är kundservicehandläggare, testare, verksamhetsanalytiker, utvecklare, kommunikatör, jurist och mycket mer.

Detta erbjuder vi

Vi lägger stor vikt vid kompetens- och ledarskapsutveckling, att vara en hälsosam arbetsplats och ge goda förutsättningar för en sund balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder till exempel flexibla arbetstider, en friskvårdstimme i veckan och försöker lägga möten mellan klockan 9-15.

Vill du läsa mer om vad det innebär att jobba statligt? Arbetsgivarverkets skrift ger information om den statliga värdegrunden och vilka villkor och förmåner som gäller för dig som jobbar statligt.

Jobba statligt - samhällsnyttigt uppdrag med moderna villkor (Arbetsgivarverket)

Förmåner

Som statligt anställd och med Pensionsmyndigheten som arbetsgivare har du tillgång till ett antal förmåner.

Semester

Varje år har du mellan 28-35 semesterdagar beroende på din ålder. Du har också rätt till betald semester redan första året du är anställd, men för att få full betald semester måste du vara anställd hela året.

Flexibel arbetstid

Hos oss finns möjlighet till flexibla arbetstider för många medarbetare, men en del arbetsgrupper har schemalagd arbetstid. Vi försöker lägga möten mellan klockan 9-15.

Friskvårdsbidrag och motion på arbetstid

Medarbetare kan träna en timme i veckan på arbetstid och få 3000 kronor om året i ersättning för friskvård, till exempel till träningskort.

Läkarbesök och läkemedel

Du har möjlighet att göra läkarbesök och tandläkarbesök på arbetstid. Du kan också få viss ersättning för dina kostnader när du går till läkare och sjukgymnast samt få ersättning för vissa läkemedel.

Tjänstepension

Utöver din allmänna pension får du såklart också tjänstepension när du arbetar hos oss. Tjänstepensionsavtalen är antingen PA 03 eller PA 16, beroende på när du är född.

Försäkringar

Som anställd hos oss har du en tjänstegrupplivförsäkring som ger ekonomiskt skydd för efterlevande make, registrerad partner, sambo eller barn. Du omfattas också av försäkringar vid personskador, arbetsskador och resor i tjänsten.

Förstärkt sjuk- och föräldrapenningtillägg

Vi kompletterar sjukpenningen från Försäkringskassan om du blir långvarigt sjuk eller ska vara föräldraledig, vilket kompenserar en del av inkomstbortfallet.

För att underlätta din föräldraledighet betalar vi en kompletterande ersättning, vilket motsvarar 90 procent av din lön under hela 360 dagar. Vi erbjuder också kompletterande ersättning för upp till 10 VAB-dagar per år för den som har en lön som överstiger 7,5 prisbasbelopp. Du får också möjlighet att ansöka om att arbeta deltid till och med utgången av det skolår barnet fyller 12 år.

Kompetensutveckling och karriärvägar

Nyfikenhet och ständigt lärande är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Vi uppmuntrar därför till kompetensutveckling på olika sätt.  Är du motiverad och tar personligt ansvar har vi möjligheterna för dig.

Vi erbjuder bland annat intern kompetensutveckling för alla medarbetare och har ett bra utbud av interna utbildningar, och du kan delta i projekt och pröva nya roller inom nya områden. För dig som är chef finns olika typer av ledarutveckling och är du ny som chef erbjuder vi ett chefsutvecklingsprogram.