Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare
Den orange bloggen.

Så får du som är ung snabbkoll på din framtida pension

| blogg

Det här blogginlägget skrevs för över ett år sedan och kan innehålla information som inte stämmer längre.

Tycker du att det här med pension och pensionssparande är svårt? I vår nya guide ger vi dig som är mellan 20 och 55 år oberoende tips om hur du kan påverka din framtida pension. Du får enkelt koll på dina olika pensionsdelar och om du behöver göra något.

Att fatta medvetna beslut om din framtida pension och pensionssparande kan kännas som en svår uppgift. Det kan handla om olika val som du kan, och i vissa fall bör göra, men också om att förstå olika vals konsekvenser för din framtida ekonomi som pensionär. I ett första steg riktar vi oss till dig som är i åldern 20 till 55 år.  

Vänta inte – bli pensionstrygg direkt

Ta steget och få kontroll över dina pensionspengar redan nu! Genom att svara på några frågor om dig själv får du individuella tips om vad du kan göra för din framtida pension här och nu. 

Guiden är till för dig som:

  • vill få snabb koll på pensionens olika delar
  • inte har börjat ta ut pension
  • vill få konkreta tips kopplade till just din situation

Snabbkoll på din pension

En tredjedel är orolig för sin framtida pension – är du?

Pensioner kan kännas svårt och många upplever att det ligger så långt fram i tiden att det inte är någon idé att titta på det just nu.

Vår årliga undersökning, där vi ställer frågor om pension till personer i åldrarna 20 till 64 år, visar att det finns en splittrad bild över hur man känner sig när man tänker på storleken på sin kommande pension. Ungefär en tredjedel känner oro och lika många känner sig lugna.

I samma undersökning uppger endast 39 procent att de har det stöd och den information de behöver för att ta beslut inför sin kommande pension. 60 procent svarar att de vet hur de ska ta reda på hur stor deras pension kan komma att bli och 73 procent att de har en viss eller god uppfattning om hur stor deras framtida pension kan komma att bli.

Över hälften av de personer som genomfört den nya guiden på vår webb uppger att de efteråt känner en ökad känsla av trygghet och att de har bättre förutsättningar att ta beslut om sin framtida pension. Testa du också! 

Snabbkoll på din pension