Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Fråga chattbotten Penni

Penni är en digital chattbot som kan hjälpa dig att få svar på generella frågor om pension. Penni är tillgänglig dygnet runt på vår webbplats. 

Du kan ställa frågor till Penni på flera olika ställen på webbplatsen.
Penni kan svara på frågor om bland annat allmän pension, orange kuvert, pensionsprognos, skatt och utbetalning, bostadstillägg, äldreförsörjningsstöd och tjänstepension. 

När du skriver en fråga är det bra om du kan specificera vad det handlar om. Till exempel ansökan om allmän pension eller ansökan om bostadstillägg. Om man märker att Penni inte förstår frågan , prova då att skriva om frågan.

När du ställer frågor till vår chattbot hjälper du oss samtidigt att göra tjänsten bättre. Penni lär sig mer för varje dag och kommer på sikt att kunna svara på fler frågor.

Chatboten Penni illustration

Vad kan Penni svara på?

Penni kan svara dig på generella frågor och hjälpa dig att hitta mer information på vår webbplats. 

Penni kan inte hjälpa dig i frågor som rör just dig, till exempel hur det går med din ansökan. Då behöver du logga in på Mina sidor eller kontakta vår kundservice. 

Skriv inga personuppgifter

Penni kan inte hjälpa dig i personliga ärenden. Tänk därför på att inte skriva ut personlig information, till exempel personnummer, namn eller mejladress. Om du råkar skriva in personuppgifter raderas de direkt. Om hur vi hanterar personuppgifter