Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Se hela din pension och gör en pensionsprognos

Att logga in på Mina sidor och se din pensionsprognos är ett bra sätt att få en uppfattning om din framtida pension och lära dig mer om hur olika händelser i livet påverkar den. 

Prognosen visar alla delar i pensionen, det vill säga din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt eget sparande.

Se hela din pension på Mina sidor

Ta reda på hur stor din pension kan bli per månad. Du loggar in med din e-legitimation.

Det är bra att göra en prognos då och då för att se hur olika händelser under livet kan påverka storleken på pensionen. När du exempelvis byter arbete, är föräldraledig, går ner i arbetstid, blir arbetslös eller är sjukskriven en längre tid bör du se över vad det betyder för din pension.

Se vad som kan påverka din pension

Pensionsprognos för dig som är pensionär

Du kan göra en prognos för din allmänna pension även när du har börjat ta ut pensionen. I prognosen kan du då se hur den allmänna pensionen påverkas när du fortsätter att arbeta eller vill ändra andel, till exempel från halvt uttag av pension till helt uttag.

När du har börjat ta ut pension från en försäkring får vi inte längre några uppgifter om den från pensionsbolaget och därför visas den heller inte i prognosen.

Så är din pensionsprognos framtagen

Pensionsprognosen är framtagen av minpension.se, som är ett samarbete mellan Pensionsmyndigheten och de olika pensionsbolagen. 

Uppgifter om din allmänna pension hämtas direkt från Pensionsmyndigheten. 

Din tjänstepension och ditt eget sparande till pension hämtas in från de pensionsbolag som är anslutna till minPension. På minpension.se kan du se vilka bolag och aktörer som är anslutna till tjänsten. 

Eftersom du kan få prognoser från flera håll har vi tillsammans med pensionsbranschen tagit fram en prognosstandard som innebär att prognosen räknas ut på ett gemensamt sätt.

Tydligare pensionsprognoser med en pensionsstandard

Det finns en gemensam prognosstandard för hur man räknar ut pensionsprognoser i hela pensionsbranschen. Med enhetliga principer och gemensamma antaganden för prognosberäkning blir det förhoppningsvis enklare och mer transparent för dig, även om du gör din pensionsprognos på olika ställen.

Prognosen anges i dagens penningvärde så att det ska bli lätt att jämföra med den lön du har idag. 

Har du frågor om pensionsprognos?

Vanliga frågor om pensionsprognos