Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Räkna ut din tjänstepension

Tjänstepensionen är en viktig del av din totala pension. Här kan du ta reda på hur mycket din arbetsgivare betalar in, eller hur mycket du behöver spara själv om du saknar tjänstepension.

Fyll i din lön före skatt och se hur mycket din arbetsgivare betalar in per månad. Om du saknar tjänstepension kan du istället se vad du behöver spara själv för att komma upp i samma nivå som en anställd med kollektivavtal.

Beräkna tjänstepensionen

kr/mån

Betalas in till din tjänstepension

Cirka: 0 000 kr/mån

Vi har räknat på att 4,5 procent av en lön upp till 47 625 kronor/månad (2024) sätts av till din tjänstepension. På en lön över 47 625 kronor sätts 30 procent av. Dessa procent är jämförbara med vad du minst får i kollektivavtalen. 

Hör med din arbetsgivare om det finns möjlighet till tjänstepension eller börja med ett eget sparande till pension.

Räkna ut din tjänstepension för att se hur mycket du i sådana fall behöver spara varje månad. Om du byter jobb kan det vara ett bra tillfälle att se till att välja en arbetsgivare som ger dig tjänstepension.

Hör med din arbetsgivare eller facket om du har tjänstepension. Har din arbetsplats kollektivavtal kan du vara säker på att du har tjänstepension. Det gäller till exempel för dig som jobbar inom kommun, region eller statligt. Hos privata arbetsgivare är det däremot inte lika självklart.

Grattis! Om din arbetsplats har kollektivavtal betalar arbetsgivaren in motsvarande belopp som du räknat ut på den här sidan. Har du en annan tjänstepensionslösning kan det vara bra att ta reda på hur mycket som sätts in till din framtida pension. Jämför gärna beloppet med det du räknat ut på den här sidan.

Vill du veta mer?

Läs vidare om vad tjänstepension är och vad som påverkar hur stor den blir. Vi har också information om de vanligaste kollektivavtalen. Det här är tjänstepension