Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Systemunderhåll 17-18 april

Från klockan 15 på lördag till klockan 06 på söndag vi systemunderhåll. Under den tiden kan du inte logga in på Mina sidor.

Planera ditt pensionsuttag med Uttagsplaneraren

På minPension finns nu Uttagsplaneraren, ett verktyg som hjälper dig att planera hur du kan ta ut dina pensioner. Du får överblick över hela din pension, och får reda på vad det blir per månad efter skatt. 

Uttagsplaneraren som finns på minPensions webbplats riktar sig främst till dig som funderar på att ta ut någon del eller hela din pension inom ett år. För att kunna använda tjänsten ska du ha fyllt 54 år, ha tjänat in till pension i Sverige och ha en giltig e-legitimation.

Uttagsplaneraren är i dagsläget under utveckling och saknar viss information. Det är därför viktigt att du kontaktar dina pensionsbolag för att få exakta pensionsbeslutsunderlag.

Du som vill ta ut din allmänna pension kan du ansöka här på vår webbplats

Pensionens alla delar

Vy över tjänsten Uttagsplaneraren.

I Uttagsplaneraren kan du

  • se skillnaden på att ta ut pensioner på kort och lång tid
  • se hur pensionen påverkas beroende på när du väljer att ta du dina olika pensioner
  • se vad du får i pension efter skatt
  • spara uttagsplaner och jobba vidare med dem senare
  • jämföra olika planer med varandra och se hur de påverkar vad du kommer att få i pension per månad
  • få en checklista som stöd för vad du ska göra och vilka pensionsaktörer du ska kontakta för att börja ta ut pensionerna, men också för att få ett mer exakt pensionsbeslutsunderlag

Om Uttagsplaneraren

Uttagsplanerarens syfte är att ge dig möjlighet att på ett enkelt och tryggt sätt ta ett beslut kring din pension. För att använda tjänsten behöver du vara registrerad och inloggad på minPension. Du loggar in och registrerar dig med hjälp av din e-legitimation. 

Vill du få en uppfattning om din framtida pension eller lära dig mer om hur olika händelser i livet påverkar din pension kan du logga in och göra en pensionsprognos.

Uttagsplaneraren är utvecklad av minPension i samarbete med Pensionsmyndigheten och pensionsbolagen.

Mer om minPension och Uttagsplaneraren