Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Hovrätten dömer företrädare för Allra

| nyheter

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Svea hovrätt dömer företrädare för Allra till bland annat fängelse och att betala skadestånd på cirka 170 miljoner kronor och ränta.

Idag kom Svea hovrätts dom i ett brottmål mot Allra-företrädare. Målet rör händelser på Pensionsmyndighetens fondtorg under 2012. Pensionsmyndigheten har krävt Allra-företrädarna på cirka 170 miljoner kronor för pensionsspararnas och pensionärernas räkning. Utöver skadeståndet på 170 miljoner kronor dömer hovrätten ut ränta som uppgår till drygt 120 miljoner kronor.

Brotten har enligt hovrätten varit grova med hänsyn till de stora beloppen. Brotten har också medfört ekonomisk skada för pensionsfonderna och inneburit missbruk av det särskilda förtroende som det innebär att förvalta pensionsmedel enligt hovrätten.

– Jag är positiv till att hovrätten går på Pensionsmyndighetens och åklagarens linje och dömer ut skadestånd. Vårt fokus har hela tiden varit att de cirka 100 000 pensionssparare som drabbats ska få tillbaka de pengar de har gått miste om. Domen är också positiv för förtroendet för pensionssystemet, säger Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr.

Pensionsmyndigheten för pensionsspararnas talan när det gäller att kräva tillbaka pengar och den enskilde pensionsspararen behöver inte göra någonting.

Pensionsmyndighetens arbete med särskilda händelser på fondtorget