Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Pensionsmyndigheten om domen i Allramålet

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Pensionsmyndighetens chefsjurist beskriver Allradomen som ett första steg i arbetet med att få tillbaka pensionsspararnas pengar.

Idag kom domen i brottmålet mot Allra-företrädare. Förhandlingarna har pågått under hösten i Stockholms tingsrätt. Målet rör händelser på Pensionsmyndighetens fondtorg under 2012. Pensionsmyndigheten har krävt Allra-företrädarna på cirka 170 miljoner kronor för pensionsspararnas och pensionärernas räkning.

– Vi kan konstatera att domstolen inte har gått på vår linje. Vår uppfattning har varit att bevisningen är god i förhållande till vår inställning. Nu ska vi läsa och analysera domen. Pensionsmyndighetens fokus är att de cirka 100 000 pensionssparare och pensionärer som drabbats ska få tillbaka pengarna de har gått miste om. Vi ska därför överväga vad som blir nästa steg i vårt arbete med att få tillbaka de pengarna. Det kan innebära att vi behöver överklaga dagens dom till hovrätten, säger Lena Aronsson, chefsjurist på Pensionsmyndigheten.

Pensionsmyndigheten för talan för pensionsspararnas räkning och den enskilde pensionsspararen behöver inte göra någonting.

Pensionsmyndighetens arbete med särskilda händelser på fondtorget

För att ta del av domen hänvisas till Stockholms tingsrätt mål nr: B 12440-17

Högupplöst bild på Lena Aronsson, chefsjurist

För vidare information

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00