Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Efterlevandeguiden.se uppmärksammas internationellt

| nyheter

Webbplatsen Efterlevandeguiden.se har fått en internationell utmärkelse. Pensionsmyndigheten har tillsammans med Försäkringskassan och Skatteverket utvecklat webbplatsen Efterlevandeguiden för att underlätta det praktiska för den som förlorat en nära anhörig.

Efterlevandeguiden är ett digitalt stöd för den som har förlorat en närstående. På webbplatsen beskrivs exempelvis vad den efterlevande ska börja med när en anhörig har dött, vad som kan vänta några månader, och åren därefter.

Det finns samlad och oberoende information om det mesta som behöver hanteras efter ett dödsfall, allt från vad som gäller för ledighet från jobb och skola, beställa dödsfallsintyg till att planera begravning, avsluta abonnemang, göra bouppteckning, deklarera dödsbo och vilka ekonomiskt stöd som finns för den efterlevande.

Efterlevandeguiden.se

Prisutdelning i Baku

Det är den internationella föreningen för socialförsäkringsorganisationer, ISSA, som under en konferens i Azerbajdzans huvudstad Baku har tilldelat Efterlevandeguiden utmärkelsen.

Juryns motivering var ”Sensitivity and empathy are hallmarks of quality service, expecially at critical life events. This is what this good practice is all about. By taking the point of view the customer and using a human centric design process, the collaboration of three government agencies has elevated social security services in Sweden to the next level”.

Tidigare utmärkelser

Efterlevandeguiden har sedan lanseringen 2016 fått hedersomnämnande av IDG som listar de 100 bästa webbplatserna i Sverige och ett hedersomnämnande i InUse Awards. Förra året nominerades även webbplatsen i tävlingen Guldkanten som hålls av Statens tjänstepensionsverk (SPV).