Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Bättre miljö och ekonomi med nya pensionslokaler

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

En hyresminskning med mer än 20 procent och miljöbesparingar tack vare minskad energiåtgång. Det är resultatet av att Pensionsmyndighetens nu har åtta ändamålsenliga lokaler i Luleå, Söderhamn, Gävle, Karlstad, Stockholm, Visby, Växjö och Halmstad.

Alla myndigheter har krav på att sänka lokalkostnader och tillmötesgå de miljömål regeringen satt upp. När Pensionsmyndigheten bildades 2010 satt många medarbetare i äldre nedgångna lokaler. Sedan start har därför Pensionsmyndigheten byggt om, utökat eller flyttat till nya och mer kostnadseffektiva lokaler.

– Numera har alla våra åtta kontor ändamålsenliga lokaler. Projektet har varit komplext men gett ett bra resultat. Lokalerna är mer miljövänliga, kostnadseffektiva och bättre anpassade för verksamheten, säger Anders Bessier, chef för säkerhets- och fastighetsenheten.

Resultatet av lokalprojektet:

  • Enhetligt inredda lokaler med öppet kontorslandskap.
  • En hyresminskning med mer än 20 procent
  • Miljöbesparingar tack vare minskad energiåtgång.
  • Fler gröna hyresavtal som kommer att bidra till en bättre miljö.
  • Resursbesparande lokalisering av nya kontor genom fokus på närhetsfaktorer, det vill säga närhet till tåg, buss och andra förbindelser.

​– Det har blivit en bra arbetsmiljö och fint samtidigt som vi sparat pengar. Nu är lokalerna inte bara nya, fräscha och i gladare färger, utan även mer praktiska. Exempelvis är de bättre anpassade för samling av större grupper.

Nästa steg är lokalförändringen i Stockholm till sommaren då vissa ytor kommer att anpassas till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Därefter väntar inga stora fastighetsprojekt under den närmaste treårsperioden.

Fakta Pensionsmyndigheten

  • Bildades 2010 av Premiepensionsmyndigheten (PPM) och delar av Försäkringskassan
  • Ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen.
  • Betalar varje år ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 6,8 miljoner orange kuvert.
  • Har omkring 1 100 medarbetare på åtta orter: Luleå, Söderhamn, Gävle, Karlstad, Stockholm, Visby, Växjö och Halmstad.

Pensionsmyndigheten på Pinterest

Mer om Pensionsmyndigheten