Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Falsk samarbetspartner utlovar tjänster från Pensionsmyndigheten

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Livia Pension uppger på sin webbplats att de har ett samarbete med Pensionsmyndigheten. Det stämmer inte och man bör alltid vara försiktig med att lämna ut sina uppgifter till okända aktörer. 

Pensionsmyndigheten har fått information att Livia Pension hävdar att man samarbetar med Pensionsmyndigheten. På bolagets webbplats lockas besökare att begära pensionstillägg och återbäring på pension som man har gått miste om. Dessutom utlovas besökarna att bli uppringda av en handläggare från Pensionsmyndigheten.

– Vi har inget samarbete med Livia Pension och ser allvarligt på den information som våra kunder har mötts av i kontakten med dem. Det är extra allvarligt att man felaktigt hävdar ett samarbete med Pensionsmyndigheten, säger Erik Fransson som är chef för Pensionsmyndighetens fondtorgsavdelning.

Blir du kontaktad av någon som uppger sig för att ringa från eller på uppdrag av Pensionsmyndigheten ska du alltid vara försiktig med att lämna ut dina uppgifter. Du bör inte logga in med ditt BankID när någon du inte känner eller litar på uppmanar dig till det.

Det är till Pensionsmyndigheten du ska vända dig till för frågor om din allmänna pension eller om du vill ansöka om pension eller andra förmåner som handläggs av Pensionsmyndigheten. Det gör du genom att använda våra e-tjänster eller kontakta oss.

För vidare information

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00