Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Du använder en gammal webbläsare

Vi rekommenderar att du uppdaterar den eller byter till en annan för att webbplatsen ska fungera bra.

Rekommenderade webbläsare

Haparanda först ut i Pensionsmyndighetens Kuvertjakt

| press

Nu startar Pensionsmyndigheten den årliga Kuvertjakten, en turné med pensionsinformation på 40 orter över hela Sverige. Liksom tidigare startar informationsturnén i norra Sverige och i år sker den officiella invigningen vid en ceremoni i Haparanda på tisdag den 19 februari.

För femte året i rad åker Pensionsmyndighetens medarbetare landet runt för att hjälpa till med pensionsprognoser och svara på frågor. Tre team med pensionsexperter besöker totalt 40 platser under en dryg månad och förbereder sig på ett stort antal frågor från pensionssparare i alla åldrar.

– När orange kuvert skickas ut under perioden februari till mars funderar många över sin pension. Vi brukar säga att vi är den populäraste myndigheten i Sverige under den här tiden och vår Kuvertjakt uppskattas på de orter vi besöker. Totalt räknar vi med att föra meningsfulla samtal om pension med mellan 8 000 och 10 000 personer under den här turnén, säger Pär Ahrling som är enhetschef på Pensionsmyndigheten.

Start i Haparanda

Tisdagen den 19 februari klockan 10 invigs Kuvertjakten på Ica Maxi i Haparanda av Sven Tornberg (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi i Haparanda välkomnar att Pensionsmyndigheten inleder sin turné hos oss för att informera våra invånare om pensioner. Jag hoppas att så många som möjligt passar på att ställa frågor, säger Sven Tornberg.

För vidare information

Pensionsmyndigheten ger sig ut på informationsturné

Pressbilder, talespersoner

Pressbilder, orange kuvert och Kuvertjakten

Kontakt

Johan Andersson, pressekreterare: 072-210 21 63
Pressjour, kvällar helger: 010-454 30 00