Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Lär dig mer om din pension - 60 lokala informationsträffar i höst

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Nu startar Pensionsmyndigheten höstens pensionsturné med 60 lokala informationsmöten från Kiruna i norr till Ystad i söder. Syftet är att blivande pensionärer ska kunna få svar på frågor och tankar runt sin pension.

Pensionsmyndigheten ordnar under perioden augusti till december totalt 60 lokala informationsträffar över hela landet för alla som funderar på sin pension. Syftet är att sprida kunskap om hela pensionen och få en överblick över den egna pensionen, både allmän och tjänstepension, för att ge trygghet och räta ut eventuella frågetecken inför pensioneringen samt skapa förståelse för vilka val och möjligheter man har.

Informationen sker kvällstid i grupp och visar vilka möjligheter som finns när man tar ut sin allmänna pension och hur man gör för att ansöka. För personlig hjälp med exempelvis prognos för den egna pensionen går det bra att efter mötet kontakta Pensionsmyndighetens kundservice och lokala servicekontor.

Journalister är välkomna till informationsträffarna utan föranmälan.

Anmälan och datum för informationsträffar

Synskadade är välkomna att kontakta kundservice för anmälan på telefon 0771-776 776.

Pensionsmyndigheten erbjuder även informationsträffar hos företag, myndigheter eller organisationer. Dessutom besöker våra informatörer och kundvägledare ett antal festivaler, gallerior, mässor, knutpunkter för kollektivtrafik och större sjukhus där vi ger möjlighet till personliga genomgångar av den framtida pensionen i verktyget Minpension.se.

För vidare information:

Pär Ahrling, chef för informatörsenheten, 072–210 21 16
Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare, 072-210 22 87